sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Boring, boring pre-pre-season

Nyt kun managerikin on myöntänyt pelaajien motivoinnin kauden loppuihin matseihin olevan hankalaa, ei enää tarvitse ihmetellä tulosten ja esitysten ailahtelevuutta viimeisissä liigaotteluissa. En nähnyt, kuullut tai muutenkaan seurannut Boro-matsia, mutta tarina oli ilmeisesti sangen tuttu. Spurs hallitsi aikansa, teki yhden maalin mutta ei kyennyt niittaamaan vastustajaa lopullisesti ja menetti lopulta otteensa. Korjatkaa jos tiivistys meni pieleen.

Sen jälkeen kun PSV:ltä tuli kuokkaan UEFA Cupin rankkarikisassa, kevät on ollut oikeastaan jo uuden kauden odottelua. Kärjistäen voi sanoa kauden 2008-09 pre-seasonin alkaneen jo maaliskuussa. Ei hjuva kenenkään kannalta. Tavanomainen arvuuttelu tähtipelaajan lähdöstä muualle on täydessä vauhdissa, listat puuttuvien pelaajien ja vahvennusta kaipaavien pelipaikkojen osalta ovat valmiita. Toissa kesänä Carrick lähti, viime vuonna Berba jäi - miten käy tänä vuonna? Joko Berbatov tietää itse, missä pelaa ensi kaudella? Antaako Ramos monoa viidelle vai viidelletoista nykyisen squadin pelaajalle? Meikäläistä ainakin hieman arveluttaa joidenkin uumoilema valtaisa remontti pelaajaluettelossa: jos paletti sekoitetaan täysin ja kootaan uusi joukkue melkein kokonaan, kauanko porukalta kestää oppia pelaamaan joukkueena? Joudutaanko tammikuussa 2009 kuuntelemaan selityksenä surkealle sarjasijoitukselle sitä, että "joukkueelle pitää antaa aikaa hitsautua yhteen..."? No, ehkä vähän turhaa tajunnanvirtaa ja pessimismiä... mutta varmaan kukaan ei kiistä sitä, että liigacupin voiton jälkeen joukkueen esitysten ailalehtelu on jättänyt hieman hämmentävän kuvan pelaajistosta. Kuka sieltä kelpaa top4-sijoituksen tavoitteluun, kuka sieltä kelpaa Ramosille? Uskotaan ja toivotaan, että Ramos saa homman natsaamaan pelaajamarkkinoilla kesällä.

Mukava uutinen - tai ainakin huhu - on se, että tuoreimpien "tietojen" mukaan joutuminen evakkoon Upton Parkille tai muualle yhtä vastenmieliseen loukkoon WHL:n laajennuksen/uudelleenrakennuksen takia ei taidakaan toteutua. THFC suunnittelee tiettävästi uutta, 50-60K katsojaa vetävää stadionia White Hart Lanen tuntumaan, Paxton Roadin eli nykyisen stadionin pohjoispäädyn vieressä sijaitsevalle alueelle.

Ensi lauantaina (19.4.) tulee kuumottavan kuuloinen Wigan-Tottenham nimeltä mainitsemattomalta maksutelevisiokanavalta klo 17. Spurs Finland -sähköpostilistalla olevat tietävätkin, että tarkoitus olisi kokoontua porukalla väijymään matsia. Ja toivottavasti tulevan kannattajayhdistyksen johtokunta on ehtinyt lyödä vähän viisaita päitään yhteen ennen kickoffia... Ei muuta kuin kaikki kynnelle kykenevät Helsingin Sports Academyyn hurraamaan Tottikselle tämän viikon lauantaina!

Ei kommentteja: