tiistai 2. syyskuuta 2008

Mitä jäi käteen siirtoikkunasta?

Pettymys lähinnä.
Berbaotvista saatiin rahaa, mutta sitä ei ehditty käyttää enäää mihinkään. Oliko näin tarkoituskin? Haluan uskoa, että ei. Silti tuntuu, että taloudellinen etu meni tässä muun edelle. Levy kiristi ManU:lta rahaa, mutta kumpi lopulta pottuili toiselle? ManU pitkitti hinnan hyväksymistä ja vei samalla Spursilta peliaikaa siirtoikkunassa. Frazier Campbell lainaksi ei ole ihan sitä mitä moni odotti.
Erityisesti UEFA Cupissa voi tulla ongelmia. Pavlyutshenko ja Corluka eivät ole edustuskelpoisia eurokentillä.

Sinänsä Spursin squad ei ole ihan huono. Nyt täytyy toivoa, että homma alkaa natsata Valioliigan puolella. Hyvä syksy ja hyvä sijoitus seuraavan siirtoikkunan auetessa voisivat houkutella vahvistuksia tammikuussa. Tosin nyt on niin uupunut ja turhautunut olo, että siirtouutisia ei todellakaan ole ikävä.

Berbatov. Eiliseen asti toivoin Levyn saavan hyvän hinnan ja homman ratkeavan nopeasti. Chelsea-matsi toi sokean optimismin aallon, uskoin ettei Berbaa tulisi edes ikävä. Nyt on pakko tunnustaa, että turhaa itsepetoksen yrittelyähän tuo oli. Berbatovin lähtö potuttaa raskaasti. Erityisesti potuttaa tapa, jolla kauppa jätettiin niin viime tinkaan, että mahdollisuuksia laatukorvaajan hankkimiseksi ei enää ollut. Jotkut vertaavat tapausta Sol C*ntbellin lähtöön 7 vuotta sitten. Tapauksilla on eroa: Silloin kyse oli yksittäisen pelaajan päätöksestä, johon kellään ei ollut oikein mitään vaikutusmahdollisuuksia. Nyt kyse on myös organisaatiosta yksittäisen tähtipelaajan ympärillä. Tämä ei ole suorastaan noloa, mutta Tapaus Berba-off heikentää Levyn ja muun Spurs-johdon katu-uskottavuutta pahasti.

Ei kommentteja: