tiistai 29. heinäkuuta 2008

Kalusto se vain vaihtuu

Kauden alku lähenee ja pelaajat Spurs-squadissa sen kuin vähenee.

Temen ja Robbon lisäksi Chimbonda on poissa (Tottenhamista), hänkin suuntasi Sunderlandiin. Parhaimmillaan liigan eliittiä, yleensä kuitenkin vähän huithapeli ja pahimmillaan asennevammainen hasardipelaaja. Ei tule ikävä.

Ja eilen se sitten tuli viralliseksi: Robbie Keane myytiin Liverpooliin hurjalla kasalla puntia. Kauppa tuntuu aivan käsittämättömältä. Beniteziä on pidetty nerokkaana managerina, mutta vuosi vuodelta nerouden mielikuva tuntuu karisevan. Yrittääkö Benitez Keanen avulla saada menestystä liigassa, kun ei sitä muuten ole tullut, vaikka mitä on yritetty, vai mistä on kyse? Toki Keane tarjoaa kokeneena maalintekijänä oman lisänsä Liverpoolin hyökkäykseen. Kokemusta on paljon, mutta ikää vasta 28 vuotta.  Kuitenkaan meikäläisen ajattelussa, edes villeissä kuvitelmissa, Keane ei kerta kaikkiaan istu Valioliigan mestaruutta tavoittelevan joukkueen kuvaan. Siksi tuntuu yhä surrealistiselta A) se että Bentiez halusi Keanen B) Liverpoolin maksama hurja 20 miljoonan kauppasumma. Ja surrealistisuudesta kumpuaa aavistus, että jo viime kaudella etäisten potkuhuhujen kohteena ollut Benitez on tarttunut viimeiseen, todella epätoivoiseen oljenkorteensa. Mutta onhan tuota väärässä oltu ennenkin. 

Monien Spurs-fanien mielestä monivuotisen maalitykin myyminen on järjetöntä. Kyllä siinä oma vaaransa piileekin. Vaikka kuinka olisi korvaava hyökkääjä katsottuna valmiiksi, esimerkiksi ulkomailta tulevalla vahvistuksella voi kestää ties kuinka kauan kotiutua Englantiin ja Englannin futikseen. Keanen kokemus ja tietynlainen 10-15 vuosittaisen liigamaalin rutiini on todella vaikea korvata. 
Toisaalta Keane on välillä myös erittäin turhauttava pelaaja. Näennäinen hösääminen kentällä ei aina peitä sitä, että pelaajalla ei riitä taito tai edes asenne esimerkiksi kaksinkamppailuissa. Ja kuten nyt nähtiin, muutama kuukausi sitten käsi sydämellä Spursin virallisilla sivuilla annettu julistus halusta pelata koko loppu-ura Tottenhamissa, jota hän rakastaa niin kovasti, ei loppujen lopuksi merkinnyt mitään, kun Liverpoolin kiinnostus paljastui. 
Keane on sen tason pelaaja - ei siis riittävän lahjakas kuten esimerkiksi Berbatov - että kiukuttelevana ja muualle haikailevana häntä ei ole mitään järkeä pitää mukana pelaajaringissä. (Enkä voi välttyä ajatukselta, että Keane tajusi luultavasti jäävänsä ilman säännöllistä avauskokoonpanon paikkaa Ramosin alaisuudessa, ja siksikin tarttui tilaisuuteen niin hanakasti. Puhdasta arvailua, mutta silti.)  Joten Liverpoolin halu maksaa kymmeniä miljoonia Keanesta on todellinen lottovoitto Tottenhamille, siltä ainakin nyt tuntuu. 

Berbatov, toinen huhuttu pois lähtijä, sen sijaan on jalkapalloilijana niin paljon Keanen yläpuolella, että hänestä voi olla hyötyä joukkueelle jopa silloin, kun hän on mukana vastoin tahtoaan. Ja siltähän jo viime keväänä vähän näytti. Siksi huhu Ramosin tahdosta pitää Berbatovista kiinni, kunnes saman tason korvaaja on löydetty, tuntuu loogiselta ja hyväksyttävältäkin. Eilen Berbatov oli mukana siviilit päällä vaihtopenkillä, kun Spurs pelasi treenimatsin Norwichissa. Ehkä lähtö on sittenkin hyvin lähellä? Berban menetys kyllä kirpaisisi pahasti.

Ja puhdistus jatkuu. Steed Malbranquea ei näkynyt eilen Norwichissa, ja huhut kertovat, että Steed on pudotettu reserveihin. Aika julman kuuloista viime kauden tasaisimpiin ja positiivisimpiin kuulunutta pelaajaa kohtaan... mutta aikansa kutakin kai sitten. 

Pakko todeta vain: In Ramos We Trust.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perseelleen menee ensi kausi,vielä kun Berba lähtee katastrofi on valmis..

Anonyymi kirjoitti...

Ollaanpas sitä negatiivisia. Bent on hyvä maalintekijä. Milloinhan jengi sen huomaisi.

Ville Miettinen kirjoitti...

Bent on oikeanlaisessa systeemissä hyvinkin käyttökelpoinen pelaaja. Norwich-matsi, vaikka olikin vain lämmittelyä, osoitti ainakin, että Bentillä on terävä viimeistelytaito tallella.
Ja jos eräät huhutut vahvistukset - Bentley ja Arshavin - tosiaan saadaan mukaan, on hyvin luultavaa että ensi kaudella pelataan yhdellä puhtaalla kärkipelaajalla.

En ennustaisi vielä ensi kaudesta pannukakkua, vaikka Tottenham-fanina pitää toki varautua ihan kaikkeen... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Bentelyn tulo kyllä helpotti vanhaa pessimistiäkin kummasti,Arshavin vielä niin keskikenttä on jautaa.

Yhden kärjen systeemi vaikuttaisi tällä hetkellä hyvinkin järkevältä.