maanantai 17. elokuuta 2009

Tämä on vasta alkua.

Tottenham v. Liverpool 2-1 (1-0)

Toivottavasti Tottenhamin tarjoamat iloiset yllätykset kaudella 2009-10 eivät jää tähän. Enkä usko, että jäävät. Hallittu esitys, koko joukkue onnistui. Itse asiassa juuri nyt tuntuu, että Spurs tulee yllättämään monet...

Etukäteen hieman huoletti Huddlestonen onnistuminen keskikentällä. Ihan kohtuu hyvin Hud hommansa hoiti, vaikka pari kertaa - mm. Poolin rankkariin johtaneessa tilanteessa - jäikin nopeissa käännöksissä auttamatta jälkeen.
Assou-Ekotton ensimmäinen maali Englannin kentillä ikinä ei olisi voinut tulla upeammalla tavalla ja makeammalla hetkellä.
Bassong ei olisi voinut toivoa upeampaa debyyttiä. Kaveri oli minulle ihan tuntematon suuruus Newcastlessa, ei jäänyt millään tavalla mieleen. Ennen peliä kuulin, että Bassong ei ollut varsinaisesti esiintynyt edukseen viime kaudella. Eilisen jälkeen tuli mieleen, että ehkä tämä johtui koko Newcastlen sekasorrosta ja puolustukse kokonaisvaltaisesta sekoilusta. Eilen Bassong sai pelata Ledley Kingin - jolla siis oli takana 45 minuuttia pelituntumaa preseasonilta! - rinnalla. Parempaa toppariparia ei voisi toivoa debyyttiin, ja se näkyi lopputuloksesta: perusvarma esitys, joka huipentui voittomaalin puskemiseen.
Tässä topparien haastattelu matsin jälkeen. Sanat ei riitä kuvaamaan lämpöä sisuksissa, jonka tuottaa Ledley Kingin näkeminen pelikunnossa ja hyvällä tuulella. Ledley on jo Legenda.

Voitosta tekee vielä makeamman se, että punapaitainen scouser-ryhmä näyttää tällä kaudella olevan yleinen median lellikki. Uutisointi meillä ja muualla oli luokkaa "Liverpool kompastui", "Liverpoolin mestaruusjahti alkoi tappiolla" jne. Otsikot eivät paria poikkeusta lukuun ottamatta kiinnittäneet huomiota Tottenhamin tyylikkääseen esitykseen. Otsikkona olisi voinut käyttää esimerkiksi "Tottenham voitti taas Liverpoolin", "Liverpoolista ei taaskaan vastusta Tottenhamille" tai "Spurs luokkaa parempi Poolia". Kuten kaikki tietävät, Tottenham oli viime kaudella pitkään (muistaakseni vuoden 2009 puolelle) ainoa joukkue, joka oli voittanut Liverpoolin - varmuuden vuoksi kahdesti. ;)
Hämmästyttävää oli katsella managereiden haastatteluja pelin jälkeen. Arryn kanssa reportterit juttelivat mukavia, Benitezille sekä BBC:n että Skysportsin haastattelija heti kärkeen tarjosi mahdollisuutta syyttää tuomaria. Eikä "Fat Spanish Waiter" jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan toki totesi pelin ratkenneen "suuriin päätöksiin" (jättää toinen tai kolmaskin pilkku Poolille viheltämättä). Benitez ei esimerkiksi huomannut kehua maalivahtiaan, joka pelasti Liverpoolin selkäsaunalta jo avausjaksolla.

Arryn kommentit Skysportsilta. (hauska yksityiskohta haastiksen lopussa: Arry vastaanottaa Palacioksen Man of the Match -palkinnon, shampanjapullon, ja sanoo että Wilson ei juo ollenkaan, joten pullo menee hyväntekeväistyyteen... :) )

Benitezin jorinat Skysportsilla ja BBC:llä.

Ei kommentteja: