maanantai 5. joulukuuta 2011

Humble pie

Paljon on tälläkin palstalla Arry Redknappia morkattu ja nyt syksyllä hiljaa oltu, kun Tottenham jyrää ja jyrää.
Toisaalta niin on Arrykin ollut kohtalaisen hiljaa. Kun pelit kulkevat, ei managerin tarvitse suoltaa shaibaa. Kesä oli harvinaisen turhauttava siirtomarkkinoilla aina elokuun loppuun asti. Siihen asti fanien parissa ehti keräytyä annos jos toinenkin katkeruutta ja hämmennystä, kun mitään muuta kuin yhden vaari-ikäisen maalivahdin hankinta ei tapahtunut.
No, Brad-vaari on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi, samoin kuin ne kaksi viime hetken etukäteen parjattua hankintaa. Jokuhan oli jo nähnyt elokuun alussa Scott Parkerin pelaavan West Hamissa Mestaruusarjaa, ja näkemänsä perusteella oli tuominnut: Parkerilla ei enää ole jalkoja. Parhaimmillaankin vain mestaruussarjatasoa. Siis pelaajien valitsema Valioliigan Vuoden pelaaja 2010-11.
Elokuun loppuun kestänyttä stressiä lisäsi Luka Modricin kohtalo. Levy vannoi kesäkuussa että Modricia ei myydä, mutta kuinka moni uskoi vilpittömästi, 100-prosenttisesti, että Levyn sana pitää ja Modric pelaa Tottenhamissa vielä syksylläkin? En ainakaan minä.
Redknapp onnistui hankinnoissaan ja Levy onnistui pitämään Modricin seurassa ainakin toistaiseksi. Kukaan ei varmaan uskonut, että Citylle kotona kärsityn murskatappion jälkeen Tottenham olisi tappioitta kärkikahinoissa mukana kolme kuukautta myöhemmin.
Monta palaa loksahti (loppu)kesän aikana  kohdilleen, ja loksahdus klikkasi Spursin pelin käyntiin. Se käynti on sellaista, jota minä en omalla faniurallani ole aiemmin nähnyt: monta ottelua on mennyt niin että joukkueessa ei ole heikkoa lenkkiä. Tottenham on päässyt eroon Huttonin ja Palciosin kaltaisista hasardeista ja Crouchista, joka joistain ikimuistoisista maaleista huolimatta ei ole pelaaja jota olisi ikävä.

Otan siis hatun kouraan ja syön nöyryyspiirakan, olkoon se vaikka ale pie, ja myönnän: Arry Redknapp on oikea mies Spursin manageriksi.





















Ja sormet selän takana ristissä lisään itsekseni kuiskaten: ainakin tämän kauden, tai jos tammikuun oikeudenkäynnissä tulee noutaja, niin ainakin sitten siihen asti. Kiitos Arry.

Ei kommentteja: