maanantai 26. toukokuuta 2008

Kiitos kannatuksesta?

THFC on muutamassa vuodessa kehittänyt jäsensysteemiään rivakasti.
Pari vuotta vanha "One Hotspur" käsittää viisi tasoa, joista kolme korkeinta on erilaisten kausikorttien haltijoille. Neljäs taso on "Bronze", johon tähän asti ovat turvautuneet ne, jotka haluavat kausikorttijonoon. Viides taso "Lilywhite" on lähinnä kannatusjäsenille, jotka samalla haluavat etuosto-oikeuden matsilippuihin , ennen kuin ne tulevat yleiseen myyntiin. Bronze on tietysti kalliimpi kuin Lilywhite.
Lilywhite on sopinut tällaiselle kaukokannattajalle hyvin. 36 puntaa vuodessa ei ole tuntunut ihan hirveältä summalta, saahan sillä jonkinlaisen ilon oman seuran tukemisesta ja lisäksi jäsenyydestä on ollut käytännön hyötyä, kun lippuja on varattu itselle ja kavereille.

No, nyt muuttuu systeemi taas. Eikä ainakaan hyvään suuntaan. Tulevalla kaudella Bronze-jäsenillä on etuosto-oikeus tiettyyn lippumäärään, ennen kuin loput liput tulevat myyntiin Lilywhite-jäsenille. Toisin sanoen jos haluaa pitää samat lippumahdollisuudet kuin viime kaudella, pitää päivitää jäsenyyttä astetta ylemmäs ja maksaa lisää. Uuden Bronze-jäsenyyden hinta tulevalla kaudella Ison-Britannian ulkopuolella on 57 puntaa.
Uuden systeemin ajamista hyvitetään erilaisilla tyhjänpäiväisillä etuisuuksilla, kuten THFC TV:n kuukauden ilmaisella katseluoikeudella.

Parikymmentä puntaa, vajaat 30 euroa, lisää, sinne tänne? Hälläväliä? Ei ole.
Aika härski veto seuralta, jossa varmasti tiedetään, että jokaiseen kotimatsiin matkustaa runsaasti faneja ulkomailta. Nämä fanit ovat niitä, jotka maksavat jäsenyydestä, koska kausikortin ostaminen 1-2 tai 5-10 matsia varten olisi järjetöntä. Niitä, jotka haluavat kuitenkin etuosto-oikeuden lippuihin.
Jos nyt käy, niin kuin varmaan käykin, niin että Bronze-jäseniltä ei jää lippuja myyntiin ns. isoihin matseihin, käytännössä seura pakottaa luultavasti tuhannet (tai kymmenettuhannet) jäsenet maksamaan 40 % korotuksen vuotuisessa jäsenmaksussaan. Kiitos kannatuksesta (ja rahat tänne).

Meikäläisten taloudessa Lilywhite-jäsenyyksiä on tähän asti ollut kaksi. Nyt pitää miettiä, onko järkeä maksaa 140 euroa kaudessa pelkästään siitä, että varmistaa todellisen etuosto-oikeuden lippuihin. Voi olla, että järki alkaa pian mennä tunteen edelle jäsenmaksuasioita miettiessä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika outo systeemi...tai ei sittenkään. Kyllähän Levy&Co tietää mitä ne tekee. "Jos haluat olla "hard-core" fani niin kyllä maksat". Mä on ollut 4-5 vuotta jäsen, mutta se jää nyt kyllä tähän. Pitää nyt tulevaisuudessa valita vähän "huonommat" ottelut, ehkä siellä jää lippuja ei-jäsenille...

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Joo, sinänsä hyvin mietitty keino napata vähän ylimääräistä rahaa jäseniltä. Ja lopulta aika moni suostuu maksamaan. Luultavasti minäkin lopulta...