perjantai 30. toukokuuta 2008

Lisää tätä - Menneiden muistelua #1

Siis tätä.
Sattui youtubessa kohdalle messevä kooste David Ginolan suorituksista. Tällainen pelaaja kun saataisiin nykyjoukkueeseen, niin... No, aika monta keskikentän ongelmaa olisi ratkaistu. Taitava, luova, kovaa ja tarkasti keskittävä ja molemmilla jaloilla kaukaa ja läheltä maaleja tekevä keskikenttäpelaaja. Mmm...

Tuossa videonpätkän alussa Ginola vie Leedsin puolustusta miten haluaa, juoksee pallon kanssa rp-alueen rajaa pitkin kentän oikealta puolelta vasemmalle ja laukoo takanurkkaan. Nigel Martyn saa sormenpäät sen verran väliin, että pallo kimpoaa tolpan sisäreunasta takaisin kentälle. Kyseessä on FA Cupin 5. kierroksen uusinta helmikuussa 1999. Olin Lanella seuraamassa tuota ottelua, ja stadionin toisesta päästäkin katsottuna Ginolan suoritus näytti henkeäsalpaavalta. "Daveed" valittiin tuolla kaudella sekä pelaajien että toimittajien äänestyksessä Englannin kenttien parhaaksi. Ilman Martynin loistavaa torjuntaa tuosta olisi syntynyt aika varmasti Kauden maali. Nyt siitä tuli ehkä Kauden torjunta. No, videossakin näkyy toinen hetki samasta ottelusta, kun Ginola korjaa "epäonnistumisensa" ja lataa volleysta pommin pompulla alakulmaan. Ginola tuona iltana on yhä parasta, mitä olen Lanella nähnyt yksittäiseltä pelaajalta yhdessä ottelussa.

Koosteessa muuten Ginola tarjoilee syöttöjä Klinsmannille kaudella 1997-98. Huikea parivaljakko, mutta onneton kausi. (Putoaminen ei ollut kaukana.) Toivottavasti saamme mahdollisimman pian nähdä lilywhitessa paidassa Ginolan tasoisen viihdyttäjän.

Ei kommentteja: