maanantai 23. helmikuuta 2009

'Arryn kunnia pelissä

Joidenkin mielestä Harry Redknapp raiskasi Tottenhamin perinteet viime torstaina ilmoittamalla, että UEFA Cup ei kiinnosta häntä, että säilyminen liigassa on tärkeysjärjestyksessä kaiken muun yläpuolella ja että kentälle juoksee kokeilukokoonpano. Perjantaina 0-2-tappion jälkeen Redknapp lisäsi pökköä pesään ja sanoi, että tämän viikon torstaina hän pistää UEFA Cupissa vielä viimekertaistakin heikomman porukan kentälle.
Tuolla perinteiden raiskaamisella viitattiin tietysti Bill Nicholsonin ajatukseen siitä, että jos Tottenham ei pelaa eurokentillä, seura "is nothing". Arrya ei tuollainen eurokenttien glorifionti näköjään hetkauta, eikä edes se että monet Ukrainaan matkanneet palasivat joukkueen esityksen takia raivoissaan takaisin.
Harvoin on Tottenhamissa nähty sellaista antimyyntipuhetta kuin Redknappin viimeaikaisen lausunnot. Mukavaa kuunneltavaa faneille, jotka matkasivat Ukrainaan, mukavaa puhetta seuran myyntihenkilöille, jotka toivovat yleisön saapuvan UEFA CUpin matsiin.

Totta tietysti on sekin, että Tottenham on aika lähellä "nothingia", jos se ei pelaa Valioliigassa. Ja putoamisen vaara on edelleen niin iso, että se ei välttämättä poistu pitkään aikaan, jos ollenkaan, ennen päätöskierroksia.
Ja tästä päästään siihen syyhyn, miksi Harry peluutti ja peluuttaa varamiehiä niissä peleissä, joissa katsoo sen tarpeelliseksi. Hän halusi viime torstaina säästellä miehiä muun muassa tämän illan vierasmatsiin Hullia vastaan.
Yksi odottaa tänään voittoa, toinen pelkää pahinta. Jos Tottenham voittaa Hullin, Redknapp voi sanoa, että torstain pelaajataktikointi kannatti. Jos Tottenham taas häviää -pahimmassa tapauksessa taas viime minuuttien erikoistilannemaalilla - Harryn selitysten pitäisi olla mielenkiintoista kuultavaa. Kunnian lisäksi kyse on rahasta, sillä Arrylle lienee luvassa aika tuhti bonus, mikäli Spurs pysyy Valioliigassa. Hodarin porkkanana viime keväänä oli miljoona puntaa, luultavasti Levy on (ihan totta!) pistänyt jonkin verran paremmaksi.

Joku toinen olisi voinut jatkaa ars*nal-matsin kokoonpanolla (pelikelpoisuuksien mukaan tietysti) viime torstaina Ukrainassa jatkuvuuden ja kokoonpanon vakinaistamisen nimissä. Vaikea vielä sanoa, miten kokoonpanojen ylenpalttinen rukkaaminen vaikuttaa tuloksiin. Tänään kentälle juossee kovin mahdollinen Spurs-kokoonpano. Tämän viikon torstaina Shakhtar-matsissa kentällä lienee taas miehistö, jota ei välttämättä liigakentillä nähdä. Sunnuntain liigacup-finaalissa kaiken järjen mukaan edes Arry ei uskalla kikkailla vaan yrittää voittoa. Ja ensi viikon keskiviikkona Boron vieraillessa Lanella ollaan taas ykkösmiehistöllä pakkovoiton edessä.

Vaikka UEFA Cupin matsit ovat kyllä meikäläiselläkin tärkeysjärjestyksessä liigacup-finaalin ja liigaotteluiden takana, se että euromatseilla heitetään vesilintua jättää jotenkin laimean maun suuhun ennen liigacupin finaalia. Arryn ärinä otteluiden jälkeen, joukkueen todella ailahtelevat esitykset ja se tosiasia, että hyökkäyksistä puuttuu johdonmukaisuus ja luotettava laatu, luovat kyllä epävarmuutta, joka on oikeastaan jatkuvaa.

Hull ei ole vielä voittanut ainuttakaan kotiottelua liigassa. En ole varma, onko se hyvä vai huono asia. Joka tapauksessa Hullin kurssi on alaspäin. Vaikka luotto Tottenhamiinkin on tällä hetkellä aika huteralla pohjalla, haluan uskoa että Keane ja Lennon johdattavat Spursin tänään 2-0-vierasvoittoon. Keanelle on arse-matsin jälkeen ollut kaksi viikkoa hioa lapikasta oikeaan asentoon, toivotaan että pallo löytää tänään verkkoon.

COYS!

Ei kommentteja: