perjantai 27. helmikuuta 2009

Final thoughts...

...before final...

Arry ei olekaan ainoa manageri, joka asettaa kilpailut arvojärjestykseen ja valitsee pelaajat sen mukaan. Martin O'Neill otti riskin UEFA Cupissa. Tulos: nuori Aston Villa -kokoonpano hävisi MOskovassa ja lähti laulukuoroon. Spurs olisi pienellä onnella ja piirun verran tarkemmalla viimeistelyllä nousta kevyesti suosta, johon Ukrainan-reissulla vajottiin. Nuori Tottenham väläytteli Lanella torstaina sellaista ennakkoluulottomuutta ja taisteluhenkeä, jota "isojen" tähtienkin soisi esittävän.

Nyt myös wanha viskinaama Ferguson on ilmoittanut arvottavansa kilpailut eri tavalla. Valmistautuakseen huolella ensi viikon liigaotteluun Newcastlea vastaan ja epäilemättä tähdätessään jo Mestarien liigan Inter-matsiin Ferguson sanoi, että sunnuntaina Wemleylle juoksee nuori United-kokoonpano. Erään huhun mukaan kuitenkin esimerkiksi Rooney ja Ronaldo olisivat nimenomaan pyytäneet saada pelata. Eli ihan helppoa matsia siitä ei Tottenhamille kuitenkaan tule... :) Joka tapauksessa ainakin meikäläisen oloa helpottaa jo se, että maalissa ei ole van der Sar. Mielenkiintoista on sekin, että ennakkospekulaatiossa Berbatov ei olisi lainkaan mukana.

Fergusonin jorinat täällä.

Tottenham jostain syystä usein muiden vaikeuksien keskellä syttyy isoja seuroja vastaan. Jos kaikki loksahtaa kohdilleen, mikä tahansa on mahdollista. Onnistumiseen vaaditaan muutaman perusasian onnistumista.
Maalivahdin, kuka se sitten onkin, on onnistuttava täydellisesti. Sekä Cudicini että Gomes ovat haparoineet viime aikoina. Ketkä muodostavat toppariparin. Luultavasti King ja Woodgate.
Toppareiden on pysyttävä Rooneyn tai Tevezin tai kenen tahansa muun ManU-kärjen vauhdissa. Tämäkin osasto on Spurslla ailahdellut kauden mittaan, mutta potentiaalia kyllä on.
Puolustaminen erikoistilanteissa on niin verenpainetta kohottava aihe, etten kajoa siihen. Kisastudiossa pidetään sormet ristissä ja silmät kiinni oman pään erikoistilanteissa.
Hyökkäyksessä Super Pav ja Bent ovat kauden mittaan väläytelleet, mutta varauksetonta luottoa ainakaan fanien taholta kumpikaan ei taida nauttia. Molemmat osaavat kuitenkin viimeistellä paikan saadessaan.
Paikkojen luominen voikin olla toinen juttu. Jos Tottenham on toisella jaksolla edelleen ilman maalia ja hyökkäykset alkavat olla sitä, että Woodgate syöttää 40 metriä omalta alueelta jonnekin Bentin päätä kohti, ei hyvä heilu. Odotan Jenasin olevan kentällä. JJ on joskus noussut esiin isoissa matseissa. Toivottavasti niin käy sunnuntaina. Jos sekä jenas että Modric onnistuvat liikuttamaan palloa maata pitkin kärjille (tai kärjelle, jos arry valitsee esimerkiksi 4-5-1-systeemin), Spursilla on toivoa. Ja tietysti toivotaan, että Pavia vaivaava pieni nivusvamma ei äidy liian pahaksi...

Keskikentän miehitys on myös arvoitus. Kuka pelaa vasemmalla laidalla? Arry ilmeisesti pitää O'Haran pelityylistä. Mutta pärjääkö finaalissa pelkällä asenteella? Meneekö Modric "hukkaan" vasemmalla laidalla. Pelaako Bentley? Itse toivon että ei, sen verran hyödyttömältä Bentley on näyttänyt liian usein. On sääli, että Palacios ei voi pelata. Zokora saanee näyttöpaikan, hänellä ainakin piisaa kuntoa ja juoksuvoimaa. Jos Huddlestone olisi hiukankin nopeampi, näkisin hänet mielläni kentällä sunnuntaina. THuddin syöttö Balelle torstaina Donetskia vastaan oli sanalla sanoen maaginen. Ja toisaalta: Huddlestone onnistui kohtalaisesti vuosi sitten CHelseaa vastaan ja hankki tasoituksen tuoneen pilkun...
Veikkaan keskikentälle miehitystä Modric, Zokora, Jenas, Lennon. Tai jos viiden keskustalla mennään, niin O'Hara, Zokora, Modric, Jenas, Lennon.

Harva neutraali futisdiggari uskoo Tottenhamin mahdollisuuksiin. Tottenhamin faneilla ei ole vaihtoehtoja: Spursiin on pakko luottaa sunnuntaina. Tällä kaudella on ollut epäonnea ja turhia takaiskuja jo riittävästi, ehkä niistä on jo päästy eroon? Ei muuta kuin maailman parasta seuraa kuokkaan vain!
COYS!

Tässä vielä Arryn mietteitä finaalin alla.

Lopuksi ennustus. Viimevuotinen tulos oli ihan hyvä. Pidetään se sama. Eli ManU v. Spurs 1-2. Giovani teki torstaina UPEAN maalin. Ehkä hänet lasketaan irti sunnuntaina ottelun lopulla - sopivasti ratkaisemaan ottelu? Spursin tasoituksen 1-1:een puskee luultavasti viimeisessä Spurs-finaalissaan pelaava Ledley King.

Ei kommentteja: