maanantai 9. helmikuuta 2009

Koskas sitten?

Spurs v. ars*nal 0-0

Tottenhamilla ei ole pitkään aikaan ollut yhtä hyvää tilaisuutta lyödä Woolwich wanderers liigassa, kuin eilen. ars*nal näytti jopa heikommalta kuin viime ja toissa kaudella liigacupissa. Perinteistä Spurs-keskikentän yli juoksemista ei nähty. ars*nal pääsi tekopaikkoihin lähinnä Spursin sekoilujen ansiosta, ei niinkään pelaamalla itsensä tekopaikkoihin. Tottenham sai pelata tunnin miesylivoimalla. Modricilla oli kaksi erinomaista paikkaa. Ensimmäisessä Song ehti vähän horjuttaa Lucaa, ja veto 20 metristä ei lähtenyt riittävän kovaa. Toisessa, avopaikassa päätössekunneilla, Modric odotteli ehkä sekunnin kymmenesosan liikaa ja Almunia ehti peittämään laukauksen. Super Pavilla oli kaksi hyvää paikkaa, molemmista pallo päätyi johonkin zeniittiin. Keanella oli loistava maalipaikka, mutta mieshän ei ole tunnettu hyvästä pääpelistään, joten pusku hiuksenhienosti yli maalin saattoi olla jopa odotettua parempi suoritus. Täsä kohtaa viisastelu on helppoa. Jos Keanen takana palloon hypännyt Pavljutsehnko olisi saanut puskea, pallo olisi saletisiti ja satavarmasti mennyt maaliin eikä maalin yli. Ehkä.

Totuus kuitenkin on, että Tottenhamilla loppuivat keinot kesken. Puolustus pelasi kohtalaisesti. Cudicini maalissa pelasi varmasti ja torjui yliajalla upeasti Bendtnerin laukauksen kulmaksi. Keskikentällä Palacios pelasi itsensä Tottenham-fanien sydämiin. Wilson näyttää olevan terrieri parhaasta päästä. Erityisesti ensimmäisellä jaksolla äijä näytti katkovan arsen hyökkäyksiä ihan huvikseen, kuin leikiten. Mutta keskikentän yläpuolella joukkueelta meni sormi suuhun. Kun Spursin olisi pitänyt alkaa pelata palloa 16:n alueelle ja antaa niitä ratkaisevia syöttöjä maalipaikkoihin, homma meni lähes järjestään puihin. Suurin osa laidoilta lähteneistä keskityksistäkin meni vähän minne sattui.

Eboue on kyllä jopa Woolwich wanderesin pelaajaksi uskomattoman typerä. Oikeastaan siitä ensimmäisestä varoituksesta lähtien näytti vain ajan kysymykseltä, milloin punakortti viuhuu. Eikä sitä tarvinnut kauan odotella. Kaiken kaikkiaan kyseessä on niin vastenmielinen pelaaja - pikkusikaileva, filmaava ja sietämättömällä sinnikkyydellä tuomarille juputtava - ettei mitään rajaa. Toivotaan silti, että Eboue on kentällä myös joukkueiden kohdatessa seuraavan kerran. Käsittämätöntä on sekin, miksi Whingeriä enää edes haastatellaan sellaisen ottelun jälkeen, jota ars*nal ei ole voittanut. Kuka jaksaa näitä valitusvirsiä, joissa syytellään milloin ketäkin? Ilmeisesti eivät enää edes arse-fanit. Ja kuka yllättyi siitä, että ARSEne sanoi, ettei nähnyt tilannetta, josta Ebouen toinen kortti tuli. Siis tilannetta, joka tapahtui noin viiden metrin päässä siitä, missä ARSEne seisoi kentän laidalla.

Kuten kaikki tietävät, Tottenham on voittanut ars*nalin liigassa viimeksi marraskuussa 1999. Voitoton putki on aina voitoton putki, ja eilen hukattiin loistava tilaisuus katkaista se. Mutta voitto olisi eilen maistunut erityisesti niiden kolmen pisteen takia. Nyt saatiin yksi, mikä ei sekään ole ihan huono. Joukkueen esitys kokonaisuutena oli myös tiiviimpi kuin vähään aikaan. Seuraava matsi Hullia vastaan vieraissa on taas kerran elämän ja kuoleman kamppailu, toivottavasti silloin nähdään jo tehojakin. Hull taisteli hienosti lauantain Chelskin vieraana tasapelin, mutta silti on sanottava: Tottenhamin pitäisi voittaa tämäkin ottelu. Mielenkiintoista nähdä, kuka pelaa maalissa Hullia vastaan. Gomes oli juuri ehtinyt hankkia takaisin fanien ja varmaan pelaajienkin luottamuksen, kun hän loukkaantui ja Cudicini hankittiin seuraan. Cudicini on pelannut varmasti, mutta ikänsä vuoksi hän ei ole missään nimessä pitkän tähtäimen ratkaisu maaliin. Toivottavasti edessä on hedelmällinen taistelu ykkösveskarin paikasta. Huonompi vaihtoehto nimittäin on se, että Cudicini pelaa loppukauden ja Gomes kyspyy penkitykseen ja häipyy kauden jälkeen muualle.

Ei kommentteja: