maanantai 9. maaliskuuta 2009

Hyvin toivuttu

Wembley-velvollisuuksien jälkeen Tottenham palasi liigahommiin viime keskiviikkona. Tuloksena oli hieno 4–0-voitto Borosta, joka oli edellisessä ottelussa voittanut Liverpoolin. Marraskuun alun "Arryn honeymoonia" lukuun ottamatta kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Tottenham voittaa kaksi peräkkäistä liigaottelua. Ja se kertoo aika paljon tästä kaudesta. Lauantaina saaliina oli tasapeli Sunderlandista. Sunderland johti ottelua 87 minuutin ajan, joten tulosta on pakko pitää mainiona.

Tilanne sarjataulukossa näyttää jo vähän valoisammalta, sillä eroa putoajan paikkaan on viisi pistettä. Kuitenkin esimerkiksi viime viikolla monet joukkueet Spursin tuntumassa ottivat lisää pisteitä. Sarja on uskomattoman tasainen. Spurs on seitsemän pisteen päässä seitsemännestä sijasta, josta voi periaatteessa vielä päästä ensi kaudeksi eurokentille!

Seuraavat ottelut ovat sunnuntaina 15.3. Villaa vastaan vieraissa ja lauantaina 21.3. Chelseaa vastaan kotona. Villan suurin hurmos on viime aikoina hiipunut, mutta toisaalta Villa Park ei ole ollut Spursille mikään pisteautomaatti. Kahdesta seuraavasta ottelusta yhteensä kaksi pistettä olisi hyvä suoritus. Neljä pistettä olisi loistava saavutus. Jos pisteitä ei tule kahdesta seuraavasta ottelusta, huhtikuun kolmen ottelun putki Blackburn (4.4. vieraissa), West Ham (11.4. kotona) ja Newcastle (18.4. kotona) on suorastaan huikean tärkeä.

Tuohon huhtikuun huipenukseen Spurs saanee Jermain Defoen takaisin. On mielenkiintoista nähdä, ketkä hyökkääjistä pelaavat. Keane on kapteeni ja jo sen takia ilmeisesti Arryn silmissä "koskematon". Boroa vastaan Keane järkkäili muille hienosti paikkoja maalintekoon. Lauantaina Sunderlandissa Keanen viimeistely oli upea, todellinen maalintekijän maali. Defoe oli liekeissä ennen loukkaantumistaan, Keane alkaa löytää vireen kevään edetessä. Keanen ja Defoen yhteispelistä ei ole takavuosilta erityisen hedelmällisiä muistoja. Toisaalta Bent tai Super Pav eivät ole pelanneet ottelusta toiseen niin hyvin, että jommankumman voisi olettaa aloittavan automaattisesti. Siis: mielenkiintoisia aikoja luvassa. Keskiviikkona erityisen lupaavaa oli se, että keskikentälle alkaa vihdoin löytyä toimiva koostumus. Toivottavasti Modric, Jenas, Palacios ja Lennon pysyvät ehjinä kauden loppuun.

COYS!

Ei kommentteja: