tiistai 21. huhtikuuta 2009

Funny old game...

...niin kuin englantilaiset usein sanovat jalkapallosta... kaudella, jonka alku oli Tottenhamin historian huonoin, joukkue hätyyttelee ennätystä, joka on miellyttävää laatua.

Spurs kaatoi Newcastlen sunnuntaina vaivattomasti mutta hermostuttavasti 1–0. Sekeästä hallinnasta huolimatta se tärkeä toinen maali jäi tekemättä, ja taas piti ainakin vähän pelätä loppuun asti, että vastustaja iskee lopussa. Tuli jo mieleen Blackburn-matsi muutama viikko sitten. Sitäkin Tottenham hallitsi lähes mielin määrin, mutta sitten Palacios ajettiin pihalta, osat vaihtuivat ja Rovers rokotti kahdesti.

Newcastle-matsin radioselostaja kertoi, että Tottenhamilla on Valioliigan "second best defensive record at home". Eli Spursin maaliverkko ei ole heilunut hirveästi Lanella. Tämä oli meikäläiselläkin tiedossa, mutta sitä en tiennyt, että meneillään on tilastojen valossa suorastaan puolustuksellinen juhlakausi.
17 kotiottelussa Tottenhamin verkko on heilunut vain yhdeksän kertaa. Newcastle-matsi oli viides peräkkäinen kotiottelu, jossa Tottenham pitää oman maalinsa puhtaana. (Vieläkö Alan Hansen väittää, että Heurelho Gomes on huonoin Valioliigassa koskaan nähty maalivahti??? Oma osansa on toki miehillä Gomesin edessä: King ja Woodgate ovat pelanneet varmasti toppareina ja Dawson on antanut hyvää tukea. Corluka ja BAE ovat olleet erinomaisia myös. Mutta Gomes on esittänyt muutaman aivan huikean torjunnan, esimerkkinä venyminen John Terryn puskun tielle Chelsea-matsissa.)
Näin tehokkaasti Tottenham ei ole puolustanut Lanella yli 20 vuoteen. Tammikuun 24. päivän ja huhtikuun 18.päivän välisen ajan keväällä 1987 Spurs piti WHL:lla maalinsa puhtaana seitsemässä peräkkäisessä ottelussa. Seuran ennätys, yhdeksän ottelua, on vuodelta 1921.
Jäljellä on kaksi kotiottelua, West Bromwichia ja Man. Citya vastaan. Yltäminen kevään 1987 saavutukseen ei ole lainkaan mahdotonta. Toki Dawsonin harmillinen loukkaantuminen ja Kingin kunnon yllä pysyvä kysymysmerkki voivat hankaloittaa yritystä, mutta kumpikaan Lanelle vielä tällä kaudella saapuva joukkue ei ole erityisen vaarallisessa iskussa.
Ja nyt tulee helmi: JOS kahdessa viimeisessä kotimatsissa verkko ei heilu yhtä kertaa enempää, Tottenham tekee seuraennätyksen päästettyjen maalien määrässä. Pienin kotiotteluiden päästettyjen maalien määrä toistaiseksi on 11, kaudelta 1919-20.
Uskomatonta mutta totta, tuo ennätys on rikottavissa.

Kaiken kaikkiaan kevään otteet ovat palauttaneet rauhan ainakin allekirjoittaneen mieleen. Woodgaten puskusta Hullissa helmikuussa (2-1-voittomaali) alkoi erittäin pirteiden otteiden sarja, joka jatkuu toivottavasti kevään loppuun. Lauantaina Old Traffordilta ei välttämättä moni odota paljon, mutta jos Palacios, King ja Woody ovat iskussa, mikä tahansa on mahdollista. Tottenham lähtee otteluun ManUa paljon paremmin levänneenä ja vailla minkäänlaisia paineita. ManUlla sen sijaan on tässäkin ottelussa hävittävää.

Tässä linkki Telegraphin blogiin, josta faktat Spursin putkista on napattu tuohon ylle.

Ei kommentteja: