keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Lisätietoja uudesta stadionista

Ja tämä ei ole aprillipila...

THFC on julkistanut lisää uuden stadionin suunnitelmia.

Avainjutttuja:
Yleisökapasiteetti: 58 237.
Ovaalin muotoinen stadion mahdollistaa, että keskimmäiselle katsomotasanteelle mahtuu runsaasti katsojia (toivottavasti muitakin kuin katkarapulaisia...).
Kenttä säilyy nykyisessä asennossa, eli etelä-pohjoinen.
Kenttää suurennetaan hieman uusien UEFAn vaatimusten mukaisiksi.
Videotaulut, joita on stadionin kahdessa kulmassa, ovat kooltaan 8x19 metriä (en tiedä, kuinka isoja nykyiset jumbotronit ovat, mutta isolta tämä kuulostaa)

Tänään julkaistu suunnitelma löytyy pdf:nä täältä. Täytyy sanoa, että esitteen havainnekuvat tulevasta stadionista pistävät ihon kananlihalle. Ja innostuksesta, ei kauhusta. Kovasti toitotetaan sitä, kuink tunnelman maksimointi otetaan suunnitelmissa huomioon. Toivottavasti näin käy. Vanhaa Lanea tuolla ei varmaan muistuta monikaan asia, mutta tunnelman kautta "paluu vanhaan" - jopa entistä paremmassa muodossa - voi olla mahdollista. Tietysti ihan aiheesta monet pelkäävät, että suurella stadionilla aktiivilaulajat ja -huutajat hajaantuvat ja katkarapukatsojat lisääntyvät, ja tunnelma väistämättä kärsii. Pidetään niin sanotusti fingers crossed, ettei näin käy.

Suunnitelman mukaan tunnelmaa pyritään takaamaan mm. katsojien sijoittamisella lähelle kenttää ja akustiikan hiomisella huippuunsa alan asiantuntijoiden kanssa.
Ilmeisesti stadion muistuttaisi arkkitehtuuriltaan jonkin verran Münchenin Allianz arenaa.

Hyvä uutinen oli myös jokin aika sitten kerrottu kustannusarvion tarkistus, jonka mukaan taloustaantuman ja sitä seuranneen teräksen ja betonin hinnanlaskujen ansiosta stadionin hinta-arvio on laskenut 40 miljoonalla punnalla.

Pikaisella vilkaisulla en löytänyt tuosta esitteestä enkä virallisilta sivuilta suunnitelmia stadionin rakentamisen aikataulusta. Jos jollakulla on tietoa, vinkatkaa!

Ei kommentteja: