perjantai 24. heinäkuuta 2009

Perjantain juorukerho 5

Huhu nimeltä Peter Crouch on vellonut vahvana koko viikon.
Mutta. Arry sanoo aika suoraan BBC:n haastattelussa, että hän haluaisi Crouchin, mutta Mr. Levyn mielestä Crouch on liian kallis ikäisekseen. Tästä voi saada käsityksen, että Levyn mielestä Crouch maksaa liikaa siihen nähden, mikä hänen jälleenmyyntiarvonsa muutaman vuoden päästä on.
Tätä käsitystä tukee viime vuosien Gunthereiden ja muiden hankinnat. Mestaruussarjasta ostetaan joitakin lupaavia pelaajia, jotka myydään muutaman vuoden päästä mukavalla voitolla eteenpäin. Tästä lienee kyse myös kahden Sheffield Unitedin nuoren hankinnassa. Pessimisti voisi ajatella, että Levy toimii kuten bisnemiehen pitääkin. Pääasia että bisnes kukoistaa. Se, että joukkue tarpoo keskinkertaisuuden suossa joka vuosi tiukemmin, ei haittaa.
Optimisti sen sijaan (vieläkö sellaisia Tottenham-faneja on?) uskoo siirtoikkunan viimeiseen päivään asti maailmanluokan tähden hankkimiseen. Että maksettaisiin vähän normipalkkaa korkeampaa liksaa ja joustettaisiin vähän ylöspäin siirtosummissa, että saataisiin joku oikeasti kovan luokan pelaaja (eikä vain lupaavia ranskalaisjunioreita tai Mestaruussarjan pelaajia) joka oikeasti nostaisi joukkueen profiilia kentällä ja seuran profiilia kentän ulkopuolella.
Pessimisti uskoo, että niin kauan kuin Levy määrää bisneksistä, Tottenham ei tule olemaan lähelläkään Valioliigan todellista kärkikastia.
Toisaalta: pessimistikään ei oikeasti voi tietää, mitä seuran sisällä tapahtuu, kuka määrää lopulta mistäkin ja yrittääkö Levy oikeasti ison luokan pelaajakaappauksia ja onko hän vain epäonninen.

Huntelaar-huhu ehti jo haipua, kun näytti varmalta että Klaas-Jan suuntaa Stuttgartiin. Ilmeisesti kaveri kuitenkin odottelee parempia tarjouksia edelleen, vai eikö Real ole saanut haluamaansa tarjousta, vai... Kukaan ei taida tietää, missä mennään. Eilen huhut väittivät THFC:n olevan jälleen tiukasti Huntelaarin kannoilla. Pessimisti ei kyllä alkuunkaan usko tätä. Etenkin kun Arry tuossa samaisessa haastattelussa toteaa Huntelaarin olevan kiinnostava mutta kallis.

Yhtäkkiä tärkeäksi hankintakohteeksi on noussut keskuspuolustaja tai kaksi sellaista. Itse asiassa Kingin kestävyys ja Woodgaten loukkaantumisherkkyys (sekä huhut haluista lähteä muualle) ovat pitäneet topparitarpeen akuuttina, mutta viime aikoina on puhuttu lähinnä vain hyökkääjistä. Nyt kukaan kolmikosta Dawson, Woodgate ja King ei ole pelikunnossa. Arryn mukaan King ei ole koskenutkaan palloon preseasonin aikana. Woody on lentänyt USA:han apua saamaan ja Dawson loukkasi akillesjänteensä Bournemouth-matsissa. On hyvin mahdollista, että kukaan ei ole pelikunnossa 16.8., kun Liverpool tulee Lanelle kauden avauksessa. Optimistit ovat varmaan aika vähissä tällä hetkellä.

Ei kommentteja: