keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Keane on poissa, long live the Keane

Siirtoikkuna tammikuussa 2010 - plus, miinus vai nolla?
Vaikea sanoa.
Robbie Keanen lähtö Celticiin ei lopulta ollut yllätys. Keanon asema on käynyt sitä huterammaksi, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Hyvin todennäköiseltä tuntuu juuri nyt se, että Keane on pelannut viimeisen ottelunsa Spurs-paidassa.
Muuten tämä siirtoikkuna oli harvinaisen puiseva. Arry jatkaa valitsemallaan linjalla, eli vahvistaa Tottenhamia Tottenhamin muualle myymillä pelaajilla. Kaboulin paluu on kuitenkin ainakin meikäläiselle tervetullut asia. Tämänpäiväisissä lehdissä spekuloidaan sillä, onko Woodgate pelannut viimeisen ottelunsa jalkapalloammattilaisena. Nivusvaiva taitaa olla aika paha. Ledley Kingin pelikunto katsotaan ennen jokaista matsia erikseen. Hänenkään varaansa ei voi paljon laskea. Dawson on Dawson, parhaimmillaan kelpo toppari ja loistava taistelija, toisinaan (kuten tammikuussa) ailahteleva, helppoihin virheisiin sortuva varsin keskinkertainen pelaaja. Bassong on vielä jollain tavalla raakile. Kaboul ei ole liigan huonoin toppari, joten tässä tilanteessa häntä voi pitää ok-hankintana. Tosin kyllä tuo Pompey-miehistön siirtäminen Tottenhamiin on jotenkin hämmentävää.

Henkilökohtaisesti olen iloinen siitä, että Super Pav jäi Spursiin. Pavin näyttöpaikkojen perään ovat viime aikoina huudelleet monet. Toistaiseksi näyttöpaikkaa ei ole herunut. Saa nähdä, miten Gudjohnsenin tulo vaikuttaa hyökkääjien peluutukseen. Peter Crouch on meikäläiselle todellinen ongelmatapaus. Toisaalta hänen päähänsä pistetyistä pitkistä palloista on lähtenyt moni Spursin maaliin johtanut tilanne liikkeelle. Toisaalta Crouch on allekirjoittaneen mielestä yhtä taitava pallollisena kuin Shefki Kuqi, eikä pääpelikään ole kovin häikäisevää. Crouch on hyvä ohjailemaan palloa päällään, mutta varsinainen pukkaaminen on heikkoa. Minun mielestäni siis.

Tottenham pelaa tällä viikolla kaksi todella merkittävää ottelua.
Ensimmäinen niistä pelataan tänään, kun FA Cupin uusinassa on vastassa Leeds. Ottelu ei varmasti tule olemaan helppo, mutta kyllähän Spursia on ennakkosuosikkina pidettävä. Voitto tänään, ja seuraavalla kierroksella vastaan tulee Bolton. Voitto Boltonista ja tie puolivälieriin on auki. Voitto puolivälierissä, ja Wembley on enää voiton päässä... Tottenham-fanin ei koskaan pidä syyllistyä turhan ruusuisiin tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta kyllähän FA Cup on Tottenhamin ainoa tie todelliseen menestykseen tällä kaudella.

Lauantaina Lanelle saapuu Aston Villa. Kuten jo ajat sitten todettiin, tämä on todella tärkeä ottelu liigan kannalta. Viimeaikaiset ei-niin-kuumottavat tulokset merkitsevät, että jos Villalta tulee turpaan, kausi alkaa liigan kannalta olla taputeltu.
Siispä kaikkien Tottenham-fanien, ja erityisesti ensimmäistä kertaa Lanelle lauantaina matkaavan kummipoikani Veetin, vuoksi toivon, että Tottenham pitää päänsä kylmänä, TAISTELEE ja ottaa nätin 2-0-voiton Villasta.

UP THE LILYWHITES!

Ei kommentteja: