torstai 18. maaliskuuta 2010

Iso viikko edessä

Spurs Finland suuntaa perjantaina Manchesteriin, ja sieltä lauantaina edelleen Stoke-on-Trentiin.
Mukava päästä pitkästä aikaa vierasmatsiin. Spurs Finland -lippu jää kotiin, samoin pelipaita ja kaulaliina. Niin monelta taholta on tullut kehotuksia olla tunnustamatta vierasjoukkueen väriä Stokessa, että viesti on mennyt perille. Britannia Stadium sijaitsee noin parin kilometrin päässä Stoken juna-asemasta, eikä stadionin lähellä ole vierasfaniystävällisiä pubeja. Aseman vieressä on kuulemma baari, johon vierasfanit tapaavat kokoontua. Spurs-faneille on järjestetty oma bussikuljetus baarista suoraan stadionille pientä maksua vastaan. Poliisi kuulemma ohjaa vierasfanit asemalta baariin. Kuulostaa aika tiukalta meiningiltä, mutta kaupunkia yhtään tuntemattomalle myös ihan ok-järjestelyltä.

Itse ottelusta ei taatusti tule helppoa. Stoke on erityisesti kotonaan hankala voitettava. Tottenhamilla ei kuitenkaan voi olla muita tavoitteita kuin kolme sarjapistettä. Jotenkin on hyvä hytinä, että nuo pisteet myös haetaan.

Suuri viikko jatkuu keskiviikkona cup-uusinnalla Fulhamia vastaan. Panoksena on paikka FA Cupin välierässä Wembleyllä sunnuntaina 11. huhtikuuta.

Ja iso viikko päättyy kotiotteluun Pompeyta vastaan The Lanella. Kolme voittoa näistä kolmesta, muuta en pyydä. Mielenkiintoista nähdä, miten Fulham lähtee Spursia vastaan. Hodarin uroteot jatkuivat tänään, kun Juve meni nurin 4-1 Eurooppa liigassa. Riittääkö Fulhamilla paukkuja kaikkiin kolmeen kilpailuun, joissa se on mukana? Tämäniltainen varmasti nostaa joukkueen mielialaa, mutta herpaantuuko ote hetkeksi? Toivotaan ettei ainakaan heti seuraavassa ottelussa. Sunnuntaina saapuu Manchester City Cottagelle. Fulhamin voitto siitä ottelusta olisi loistava juttu Spursille kahdesta syystä: Fulhamin massu olisi (ehkä!) keskiviikkona täynnä, kun joukkue saapuu Lanelle, ja City kokisi takaiskun nelossijaa tavoitellessaan.

Portsmouth on rämpinyt, ja kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla Spursille suupala. Valitettavasti Tottenham Hotspur FC ei aina noudata järjen lakeja, ja kun tietää Arryn ja Pompeyn suhteen, tuosta ottelusta voisi periaatteessa olla huonokin hytinä - mutta ei ole! Näistä kolmesta ottelusta kolme voittoa, niin on kiva lähteä kohti hurjaa huhtikuuta ja ars*enal-, Chelski ja ManU-matseja.

Viikon hyvä huhu: Lennon oli kertonut olevansa pelikunnossa 2,5 viikon kuluttua, eli huhtikuun alussa.

Ei kommentteja: