sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Wembley?

Jos ei nyt, niin koskas sitten?

Ilmeisesti 24.3. pelattava FA cupin 6. kierroksen uusinta Tottenham-Fulham hermostuttaa meikäläistä jo nyt.
JOS siis jos Tottenham voittaa uusinnan, edessä on välierä Portsmouthia vastaan Wembleyllä. Voidaan sanoa, että kerrankin cupin arvonta heitti Spursia suotuisalla tuloksella. Välierissä vältetään Villa ja Chelsea - jos sinne välieriin päästään.
Portsmouth FC - jos on vielä olemassa - ei välierässä kuulosta ihan hirveän pahalta. Tie FA Cupin finaaliin on sietämättömän herkullisesti auki, mutta silti vielä niin pitkä. Pompey pitää kaatua, ja sitä ennen pitää kaataa Fulham.

Sietämätöntä sekin, että voitto Fulhamista ei tullut jo eilen. Vältyttäisiin kaikelta tältä jännitykseltä ja spekuloinnilta. Toisaalta spekulointi olisi poissa siinäkin tapauksessa, että Vedran Corlukan "purkupallo" oman maalin edustalla 89. minuutilla olisi lentänyt Spurs-maalin ylänurkkaan, eikä puoli metriä ohi. Koko ottelun hämmentävän epävarmasti pallollisena pelannut "Charlie" oli kuitenkin sen verran onnekas, että selvisi - kuten me kaikki - säikähdyksellä. Fulhamin viime hetken voittomaali oli todella lähellä. Moinen takaisku moisella hetkellä olisi ollut jotenkin niin Spursia, mutta nyt tuloksena oli tasapeli, jota on pakko pitää siedettävänä tuloksena. Peli oli voitettavissa, mutta Fulham vieraskentällä ei nykyään ole mikään helppo nakki - eikä ole sitä ollut Spursille oikein ikinä.

Fulham Lanella on periaatteessa huomattavasti helpompi pala. Periaatteessa. Spurs on myös hävinnyt tällä kaudella kotonaan Stokelle ja Wolvesille ja nuhjannut Hullia vastaan. Periaatteessa varmoista 9 sarjapisteestä jäi käteen noissa otteluissa 1. Hodari tuskin tuo joukkuettaan hyökkääämään Lanelle, joten Spursin on tällä kertaa löydettävä tehot, jotka usein ovat puuttuneet tiukasti puolustavia nippuja vastaan.
Silti, kaikesta huolimatta: Tottenham on suosikki, tie Wembleylle on ammollaan. Välierät pelataan siis myös Wembleyllä.

Ja onhan liigassakin panosta vaikka kuinka. Kerrassaan mahtava seurata pitkästä aikaa tällaista kautta, jossa tapellaan näinkin myöhäisessä vaiheessa isoista asioista. Lauantain kotiottelu Blackburnia vastaan on PAKKOVOITTO (kuinka ollakaan), ja sen jälkeen on Spurs Finland -ryhmä lähdössä vierasmatsiin Britannia Stadiumille. Ja sen jälkeen jatkuu cup, joka toivottavasti jatkuu toukokuussakin.... ainakin eräs uskoo tähän sen verran vahvasti, että varasi jo lennon kohti Wembleytä perjantaille 14. toukokuuta... :)

COYS!

Ei kommentteja: