torstai 15. huhtikuuta 2010

Spurs march on again

14.4. (St Hotspur Day) 2010 Tottenham-ars*nal 2-1
Maalit: Rose, Bale - Bendtner


Tällainen on Tottenham. Sunnuntaina lammasmainen esitys ja lähihistorian pahin rimanalitus cupin välierässä. Eilen taisteleva, kylmäpäinen esitys koko joukkueelta mestaruutta jahtaavaa paikallisvastustajaa vastaan. Tuloksena eilen voitto, joka paitsi tuhosi ars*nalin mestaruushaaveet, pitää Spursin kiinni kisassa sarjan nelostilasta. Sunnuntain romahduksen jälkeen eilisen esityksen merkitystä ei voi yliarvioida.

Ero esityksessä sunnuntain ja eilisen välillä oli häkellyttävä. Eilen koko joukkue taisteli, pelaajat menivät kovaa kaksinkamppailuihin, vastustajan painostaessa rintama pysyi yhtenäisenä. Siihen päälle Gomesin ilmiömäinen, monta maailmanluokan torjuntaa sisältänyt maalivahtipeli ja pieni ripaus onnea, niin homma oli selvä.

Eilistä esitystä katsellessa ei voinut olla miettimättä, kuinka suuri merkitys Ledley Kingin mukana ololla on Tottenhamin pelaamiseen? Voiko sitä merkitystä jotenkin määrittää? Vai onko sattumaa, että puolustus pysyi ryhdikkäänä ja jokainen pelaaja näytti antavan kaikkensa koko 90 minuuttia? Ledley ei ole mikään räyhäävä hahmo, mutta onko hiljainen vaikuttaminen voimakkaampaa? Vaikuttaminen esimerkillä, läsnäolo? Millainen pelaaja Ledley olisi, jos olisi ollut terve koko 2000-luvun? (Voidaan myös kysyä: missä hän pelaisi nyt?) Kaveri on käytännössä joutunut luopumaan pallon kanssa harjoittelusta, tulee parin kuukauden ottelutauon jälkeen näin tärkeään otteluun ja hallitsee homman täydellisesti.
Ja mikä merkitys Kingillä on Dawsonin pelaamiseen! Awesome Dawson oli puolustajana eliittiluokkaa eilen. Nyt en puutu Dawsin pelaamiseen pallollisena ylöspäin, ei ole tarvetta. Puolustuspelaaminen oli silmiähivelevää.

Voitto palauttaa Spursin kauden raiteilleen. Lauantain Chelsea-ottelu on huikean tärkeä. Täytyy muistaa, että vaikka Spursin otteluohjelma on vaikea, Citylläkin ovat vielä vastassa United, ars*nal, Villa - ja TOTTENHAM.

Eilisen highlightsit täältä.

P.S. Jotain eilisen merkityksestä faneille kertoo sekin, että sunnuntain välierän aikana puhelimeen tuli 4 tekstiviestä, eilen 38.

1 kommentti:

Ari kirjoitti...

Todella loistava ilta, puolustus pelasi uljaasti, vaikka aluksi säikähdin Charlien poissaoloa. Kaboul näyttikin alkuun olevan hiukan 'ulkona'.
Kaiken kaikkiaan a night to remember.