torstai 22. huhtikuuta 2010

Tulihan se sieltä...

Ensimmäinen Spurs-tähteä MunAan vievä huhu pitkään aikaan.

Toki tältä ei voitu välttyä, sen verran mahtava kevät Balella on takanaan. Ja mikä tärkeintä, tulevaisuus näyttää niin mahtavalta, että mahdollisuuksille on vaikea löytää rajaa. Kannattaa muistaa, että Bale on vasta 20 vuotias.

Vaikka tuo Expressin juttu on pelkkää spekulaatiota (ja vihjaus siihen että sopimusta sorvattaisiin jo lauantain matsin yhteydessä on pskapuheeksikin jotenkin härskiä), jokainen Spurs-fani joutuu myöntämään, että tuon spkeuloitavan asian käyminen toteen on mahdollista. Ja vaikka Carrickin lähtö ketutti ja Berbatovin lähtö tuntui nöyryyttävältä, täytyy sanoa että Balen lähtö juuri Unitediin (tai mihin tahansa muuhun brittiseuraan) v***ttaisi aivan suunnattomasti.

Olisi mukava ajatella, että Bale on niin nuori, että hän haluaa vielä luoda todelliselle supertähteydelle pohjaa Spursissa ainakin parin kauden ajan ja katsoa, mihin seura on matkalla. Ja että jos Spurs ei 2012 ole Mestarien liigassa ja mestaruustaistelussa mukana, Bale lähtee vasta sitten. Että hän haluaa maksaa Spursille takaisin mahdollisuuden tehdä läpimurto, osoittaa uskollisuutta siis. Että kyseessä on erilainen tilanne kuin 2006 oli Carrickin kohdalla ja 2008 Berbatovin kohdalla.

Tavallaan tilanne onkin erilainen. Bale on tosiaan vielä nuori, hänellä ei ole kiirettä voittaa mestaruutta ensi keväänä, ettei se jää kokonaan tekemättä.
Toisaalta: Miksi Bale olisi yhtään erilainen kuin kuka tahansa nykypäivän supertähdistä tai sellaisiksi aikovista? Miksi hän vastaisi kieltävästi, jos ManUre tulee muhkean tarjouksen kanssa juttusille ja Old Whiskey Face lupaa mukavasti peliaikaa? (Kuten tuosta jutusta käy ilmi, ManU halusi Balen jo vuosia sitten, mm. Giggs oli houkuttelemassa, mutta GB päätti peliajan toivossa valita matalamman profiilin Tottenhamin...) Itse en keksi muita vastauksia kuin sen, että Spursissa Balella on valmiina varma asema kentällä, suuri asema fanien sydämissä, ja jos seura todella tekee jotain suurta lähivuosina, Balelle on rooli siinäkin.

Gareth Bale on yksi syy, miksi Tottenhamin pitäisi päästä Mestarien liigaan. Balen nykyinen sopimus päättyy jo parin vuoden päästä. Toivottavasti THFC saa GB:n neuvottelupöytään ja nimen pitkään jatkosopimukseen nopeasti.

* * *

Lauantaina siis matkataan Old Traffordille. Pisteiden kanssa on ollut vähän nihkua näissä otteluissa viime vuosina. Chelsea-ottelu oli joukkueelta aivan loistava suoritus. Mitä tekee Redknapp, kun Palacios on taas pelikelpoinen, ja jos Ledley on kunnossa? Ketkä pelaavat?
Ledeleyn esitys ars*nalia vastaan oli niin jäätävä, että jos hän vain pystyy juoksemaan, näkisin äijän mielelläni kentällä. Vaikka Awesome Dawson ja Seb Bassong ovat pelanneet upeasti, Ledleyn kokemus ja kylmäpäisyys voivat olla valttia Old Traffordilla.
Tulosvetoon 0/1-1.

***

Spurs Finland oli vahvasti edustettuna Elmo barisssa viime lauantaina. Ja kuten näissä kokoontumisajoissa yleensä, Tottenham voitti. ;) Laulu raikasi hienosti, pubin ainoa Chelsea-fani tunsi varmasti olonsa yksinäiseksi. Lisää tätä.

Ei kommentteja: