sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Harryn vuoro yrittää

Aika yllättävillä uutisilla alkoi tämä aamu.
Tottenham on pistänyt koko valmennusjohdon mukaan lukien DOF Damien Comolli pihalle.
Tänään Bolton-matsissa puikoissa ovat nuorisjoukkueiden koutsit Clive Allen ja Alex Inglethorpe.
Uusi manageri on Harry Redknapp. Ilmeisesti 'arry käy jo tänään joukkueen juttusilla ennen matsia.

Koko Ramosin ajasta - vajaa vuosi - jää hapan ja sekava maku suuhun. Liigacupin voitto tavallaan korostaa sitä, miten pahasti asiat ovat sekaisin. Pokaali toi luultavasti Ramosille jonkin verran jopa lisäaikaa managerina. Ja itse asiassa tuosta helmikuisesta sunnuntaista lähtien Tottenham on pelannut enimmäkseen onnettomasti, mikä pahinta ponnettomasti. Ponnettomuus kasvoi syksyn aikana, ja esimerkiksi Udinese-matsissa viime torstaina näytti aika ajoin siltä, että pelaajia ei kiinnosta pätkän vertaa. Lisäksi joidenkin pelaajien, esimerkiksi Gareth Balen, suoritustaso on pudonnut vuodessa rajusti. Bale oli torstaina häkellyttävän huono, ja syy näytti olevan itseluottamuksen täydellisessä puutteessa. Luultavasti huhut Ramosin otteen lipeämisestä pukukopissa ovat totta. Ja jos pelaajat eivät kunnioita manageria, homma ei voi toimia.

Hapan maku jää myös seurajohdon toimista, sen mukaan kuin niistä on tietoa tai huhuja tihkunut. Jos esimerkiksi Ramos tosiaan myi vastentahtoisesti Defoen tammikuussa ja jos häneltä tosiaan evättiin rahoitus haluamiinsa vahvistuksiin kesällä, on nyrkin heristely Daniel Levyn ja kumppaniden suuntaan aiheellista. Levyltä lienee turha odottaa nöyrtymistä ja virheiden myöntämistä. Rahaa on pistetty täysin ääliömäisiin pelaajahankintoihin ja sitä ei ole ilmeisesti kuitenkaan löytynyt managerien toivomiin hankintoihin. (Seurajohdon toiminnan ajattelukin pistää niin vihaksi, etten jaksa puida sitä enempää. Muistutan vain: seurajohdon valitsemat managerit Hoddle, Santini ja Ramos epäonnistuivat pahasti. Martin Jol, joka ei ollut seurajohdon valitsema ykkösmanageri vaan sai paikan "vahingossa" Santinin häivyttyä, on Enic-johtoisen Spursin menestynein manageri. Siis hän, joka on kaikista managereista ainoa, jota seurajohto EI valinnut).

Harry Redknapp ei ole meikäläisen, eikä varmaan kovin monen muunkaan Tottenham-kannattajan, suosikkihahmo. Viime viikkoinahan Redknapp on äänekkäästi vaatinut Tottenhamin kannattajille porttikieltoa otteluihin, kun S*l C***bell oli pahoittanut herkän mielensä Spurs-fanien lauluista Portsmouth-Tottenham-ottelussa.
No, sitä ei kannata enää miettiä. Luultavasti Redknapp jos joku osaa palauttaa pelikurin ja laatia joukkueen resurssien mukaisen taktiikan. (Tosin vajaa vuosi sitten monet ajattelivat, että jos Ramos ei tee Tottenhamista menestyvää joukkuetta, siihen ei pysty kukaan.) Redknappin aikakausi alkaa melkoisella härkäviikolla: Tänään on PAKKO voittaa Bolton. Keskiviikkona mennään ars*nalin vieraaksi, ja siitä ottelusta voi nyt odottaa melkein mitä tahansa (en tiedä uskaltaisiko toivoa jopa voitt... en!). Ja ensi lauantaina Lanelle saapuu "Green Judas" Keane ja muut Liverpoolin jannut. Nine points in seven days, easy peacy...

Vauhdikas aamu, toivottavasti illalla on voittotili auki. Tottenhamin tilanne oli ajautunut sellaiseen pisteeseen, että nyt on pakko olla tyytyväinen tai vähintään luottavainen. Harry Redknapp's Blue and White Army!

P.S. Jim Duggan kirjoittaa Topspurs-sivustollaan asiaa tästä tuoreesta Spurs-sirkuksen käänteestä.

Ei kommentteja: