perjantai 31. lokakuuta 2008

Uusi stadion - mutta milloin?

Heti arse-tasurin jälkeisenä päivänä THFC julkisti suunitelmansa uuden stadionin rakentamiseksi. Kuten näilläkin sivuilla on ennakoitu, uusi stadion rakennetaan ihan nykyisen viereen, Paxton Roadin katsomon vieressä olevaan kortteliin. 

Stadionista on tuoreiden suunnitelmien mukaan tulossa isompi kuin vuoden alkupuolella kaavailtiin, eli 50 000:n sijasta 60 000 katsojaa vetävä. Tässä BBC:n uutinen asiasta.

Jotkut Spurs-fanit uskovat stadionhankkeen toteutumiseen vasta kun rakennustyöt ovat käynnissä. Mielestäni yllättävän laajalle levinnyt luulo on, että stadionhankkeesta ilmoittaminen on Levyn keino yrittää nostaa Spursin myyntiarvoa ja saada siten mahdollisimman hyvät rahat pistäessään THFC:n myyntiin. Eli ajatus näissä epäluuloissa kai on, että Levy kenties jo suunnittelee lähtöä heti kun "oikea" ostaja löytyy, ja että rakennussuunnitelman/-luvan hankkimalla hän on hilannut hintaa ylös kelpo tavalla.

Tästä taas seuraisi, että suunnitelmista ja suunnitelmanäyttelyistä huolimatta mitään ei oikeasti tapahdu niin kauan, kuin ENIC on Spursin pääomistaja. 

Saa nähdä mitä tapahtuu (ja milloin). Joka tapauksessa on hyvä, että seura jää Tottenhamiin eikä muuta pois. Ja että Lane lienee pelikäytössä uuden stadionin rakentamisen aikanakin. Luultavasti tiedossa on stadionin ohella myös uudenlaisia liikennejärjestelyjä. Joukkoliikenne Lanelle on nimittäin jo nykyisellään "hieman" hankalalla tolalla, ja otteluiden yleisömäärien lisääntyessä kymmenillä tuhansilla liikenneongelmatkin tietysti lisääntyvät. Suunnitelmat vaikuttavat ihan hyviltä, ja varmaan kaikkien toive on, että vauhtiin päästään mahdollisimman nopeasti.

Tiivistelmä Levyn jorinoista koskien stadionia, 'Arrya ja Juandea tässä.  
Mielenkiintoinen pointti tuossa heti alussa on se, että stadionhanke ei tule vaikuttamaan pelaajahankintojen budjetointiin.

Monet muut - meikäläinen mukaan lukien - ovat parjanneet Levyn toimintaa liian talouspainotteiseksi. Jalkapallopuolen kärsiminen on kaikkien nähtävillä. Monet haluavat nähdä äijän häipyvän kauas N17:n alueelta mahdollisimman pian. Jos nyt oikein nöyrryn ja myönnän, että huippufutis on nykyään isoa bisnestä ja että taloudellinen menestyminen on ehdotooman tärkeää, on Levylle annettava myös tunnustusta. Tottenham on kohtuullisen vauras ja taloudellisesti terve seura. Todisteena tästä on esimerkiksi 30.6.2008 päättyneen tilikauden tulos.  Toivottavasi hyvä tulos irrottaa tammikuussa 'Arryn käyttöön puntia KOVIEN vahvistusten hankkimiseen OIKEILLE paikoille...

Ja vaikka tuo positiivinen tilikauden tulos onkin hyvä asia, toivon silti, että ENIC ja Levy korvataan uusilla omistajilla ja uudella chairmanilla a.s.a.p. ;)

Ei kommentteja: