lauantai 6. joulukuuta 2008

Darren Anderton - missä hän on nyt?

Oikea vastaus: eläkkeellä. Tai no ei ehkä ihan, mutta jalkapalloilijan ura on ohi. Takavuosien Spurs-tähti ja Englannin maajoukkuemies pelasi tänään viimeisen ottelun urallaan. Ura päättyi Kakkosliigassa Bournemouthin paidassa. Paljon upeampaa päätöstä ura ei olisi voinut saada: Dazza tuli vaihdosta kentälle 56. minuutilla ja teki ottelun ainoan maalin 88. minuutilla! Tässä linkki otteluraporttiin.

Anderton pelasi Spursissa 1992-2004 yli 300 ottelua. Sääli vain, että tuo aika ei ollut Tottenhamin historiassa kovin menestyksekäs ja että Anderton kärsi lukuisista loukkaantumisista. Tästä huolimatta Anderton jäi fanien mieleen taitavana ja luovana pelaajana, joka loisti sekä Tottenhamin että Englannin paidassa. Allekirjoittaneen paras muisto "Shaggysta" on tämä maali FA Cupin 5. kierroksen uusintaottelusta Leedsia vastaan. Olin Lanella todistamassa 2-0-kotivoittoa ja kahta fantastista maalia (toisen teki Ginola).

Viikko sitten katsoin Urheilukanavalta Bournemouth-Blyth-matsin, ja kyllähän Andertonin keskitystaito oli hienosti tallella. Kelpaisi sen puolesta vielä Tottenhamiinkin...:)

Kiitos Anderton!

Tässä vielä BBC:n kuvakooste Andertonin uran vaiheista.

Ei kommentteja: