tiistai 9. joulukuuta 2008

Gomes & Ledley, tosi sankareita

Wet Spam - Spurs 0-2 (maalit King ja O'Hara)

Heurelho Gomes on hyvää vauhtia nolaamassa Alan Hansenia ja kumppaneita, joiden mielstä Gomes on huonoin Englannin kentillä koskaan pelannut maalivahti. Hansen käytti ilmausta "one of the worst I've seen" Telegraphin kolumnissaan jokin aika sitten, jo ennen Fulham-matsia, jossa Gomes teki ehkä kuuluisimman mokansa. BBC:llä puolestaan käytettiin ilmausta "the worst to brace English football". Eli aika pätevät analyytikot ovat kyseessä, kun parin kuukauden näyttöjen perusteella vedetään tällaiset johtopäätökset. Ja noihin pariin kuukauteenkin mahtui Gomesilta monta hyvää matsia alkukaudella.

Gomes on tehnyt karmeita virheitä, mutta onneksi hän sai jatkaa pelaamista virheistä huolimatta. Otteet ovat tulleet varmemmiksi koko ajan. Eilisen jälkeen kukaan ei voi väittää, etteikö Gomes voisi myös voittaa otteluita Spursille. Tosin ainakin meikäläisen nettistremissa ESPN:n selostajat yrittivät epätoivoisesti hakea jotain negatiivista jokaisesta Gomesin liikkeestä. Päätösminuuttien huimasta kaksoistorjunnasta ei sellaistakaan enää löytynyt. Ehkä selostajat mykistyivät ketutuksesta, kun West Ham ei onnistunut kahdesta avopaikasta tasoituksessa. Gomesin torjunta ratkaisi tilanteen Tottenhamin eduksi, ja torjuntojen jälkeen käynnistyi hyökkäys, jonka Jamie O'Hara päätti upeaan 0-2-maaliin.

Gomesin onnistumisen lisäksi sydäntä lämmitti erityisesti Ledley Kingin maali äijän 250. ottelussa Spurs-paidassa. Maali oli Leddersin ensimmäinen kolmeen vuoteen! Ottelun yhteydessä Redknapp kertoi harvinaisen avoimesti Ledleyn terveydentilasta. Ledley ei ollut kyennyt harjoittelemaan viime viikolla. Sunnuntaina Ledley oli koettanut treenaamista, ja polvi oli alkanut turvota. Harry oli todennut Ledleylle, että taitaa huominen matsi (siis West Hamia vastaan) jäädä väliin. Ledley oli sanonut pistävänsä jäitä kehiin ja katsovansa, mitä tapahtuu. Ja tapahtui niin, että Ledleyn polvi kesti pelaamisen. Ja matsin jälkeen Ledleyllä oli 'Arryn mukaan "ice bags all over his knee". THFC on enimmäkseen vaiennut vuosikaudet Kingin vammojen todellisesta vakavuudesta. Harryn mukaan tällainen ottelu kerrallaan tilanteen katsominen on arkipäivää. En väsy jankuttamasta, mikä sääli Ledleyn jatkuvat jalkavammat on. Spurs-fanina pitää olla iloinen jokaisesta matsista, jonka kaveri pystyy pelaamaan. Toivottavasti jääpusseja riittää viikon lopulle asti niin, että Ledders hoitelee homman ManUa vastaan himaan.

Kolmas "unsung hero" meikäläiselle oli eilen ja on ollut jo monessa matsissa Vedran Corluka. Kroaattipakki aloitti vähän jähmeästi Spurs-uransa, mutta on nyt jo kauan ollut uskomattoman hyvä. Vähäeleinen, varma sekä liikkumisessa että pallon kanssa, kerta kaikkiaan ilo silmälle. Nopeutta ei ehkä ole suunnattomasti, mutta pelisilmä, syöttötaito ja sijoittuminen korvaavat mahdolliset puutteet. Keep it on "Charlie"!

Ei kommentteja: