tiistai 2. joulukuuta 2008

End of the honeymoon ja kokoontumisajo 13.12.

Sunnuntain Everton-matsista ei taida olla paljon sanottavaa. En itse katsonut ottelua kuin pätkittäin, enkä ilmeisesti jäänyt paljosta paitsi. Peli oli tehotonta, pelinrakentelu taisi olla pääasiassa korkeiden pallojen roiskimista kärjille yli keskikentällä, hyökkääjien ja keskikenttäpelaajien välissä, olleen kuilun. Täytyy vain toivoa, että Modric pääsee kentälle viimeistään ensi maanantaina Hammersia vastaan. 
Huomenna on liigacupin välierä Watfordissa. Ottelun tärkeyttä ei ole mitään syytä väheksyä. Vaikka liigan keskikasti on tasainen ja teoriassa pääsy kuuden joukkueen ja sitä kautta eurokentille on mahdollista, käytännössä liigacup voi taas olla Spursille se helpoin reitti Eurooppaan.
Toisaalta. Tippaakaan liigacupia väheksymättä pidän kyllä lähitulevaisuuden liigamatseja prioriteetti numero unona. Kuten hyvin tiedetään, liiga on tasainen myös putoamisviivan tuntumassa, eikä tuo viiva ole todellakaan kaukana Tottenhamista. Toivon hartaasti, että 'Arry saa paletin kasaan, pysyvästi ja mahdollisimman pian. Everton-matsi oli tehoton (vaikka ottelun ainoa maali olikin epäonninen), eikä Blackburn-matsikaan varsinaisesti vakuuttanut. Spurs ei onnistunut lopettamaan Roversin pyristelyä ja menemään kahden maalin johtoon edes pelaamalla 50 minuuttia yhden miehen ylivoimalla.

Puheet 'Arryn kuherruskuukaudesta eivät ole liioittelua. Ensimmäinen kuukausi Redknappin alaisuudessa oli Tottenhamille tuloksellisesti täysosuma. Pelillisesti esitys ei välttämättä häikäissyt, mutta tuloksia saatiin juuri silloin, kun niitä tarvittiin. Nyt on taidettu palata arkeen. Edessä ei ole mikään helppo joulukuu. Ensi maananatain vierailu Upton Parkille on taatusti vaikea. Spammers on rämpinyt, mutta tuntuu aina syttyvän Tottenhamia vastaan. Sitten tulee  ManU Lanelle, ja tiedossa on lämmin vastaanotto Berbaoffille. Ennen joulua mennään vielä Newcastleen ja tapaninpäivänä yritetään murtaa Hodarin sumppu, kun Fulham tulee Lanelle. Vuoden viimeinen matsi on  The Hawthornsilla West Bromia vastaan 28.12. Näiden otteluiden tuoman pistepotin arvailu ei ole ihan helppoa. Olisi mukava sanoa, että saaliina on 10 pistettä: voitot Fulhamista ja WBA:sta sekä voitto ja tappio West Hamia tai Newcastlea vastaan - ja tasuri ManUa vastaan. Toisaalta Spursin ailahtelevuuden vieraskentällä ja viime aikojen tehottomuuden kotona tuntien voidaan aloittaa siitä, että Fulhamia vastaan jäädään maalittomaan... sen jälkeen kaikki taitaa olla korkeemmas käres (pessimisti ei pety koskaan!). 

Tammikuun siirtoikkunaa odotetaan taas kuin kuuta nousevaa. Tottenhamin vajavaisuudet ovat ilmiselviä, ja vahvistustoiveita on listattu edellisen ikkunan sulkeutumisesta asti. Itse olen aika pessimistinen tuon ikkunan suhteen. Viime tammikuussa Spurs onnistui nappaamaan Woodgaten, mutta on vaikea ennakoida yhtä kovia kaappauksia tällä kertaa. Tarvettahan kyllä on, ja niille tutuille paikoille, eli puolustukseen, keskikentälle ja hyökkäykseen. ;) Frazier Campbell on pelannut ihan mukavasti kärjessä, mutta koska äijä haluaa palavasti kuitenkin edustaa ManUa, ihannetilanteessa Spurs löytäisi kunnon hyökkääjän ja voisi lähettää Campbellin takaisin Manchesteriin a.s.a.p.  Hyökkääjän ajaminen sisään Valioliigaan sitä varten, että tämä voi myöhemmin loistaa punaisesssa paidassa, on nöyryyttävää.  
Toisaalta, jos en ihan väärin kuullut Lanen matsiennakossa ennen Blackburn-peliä, Harrya haastatellut kaveri kysyi jotain siirtoikkunasta ja viittasi siihen tosiasiaan, että rahaa ei ole käytettävissä uusiin hankintoihin. Harry ei tuntunut kiistävän tätä – ehkä uusia pelaajia ei tosiaan ole tulossa... Siksikin olisi siis äärettömän tärkeää saada nykyinen miehistö toimimaan tasaisesti. Upton Parkilta olisi oikein hyvä aloittaa vakuuttavien esitysten sarja, joka tietysti jatkuu toukokuuhun asti...

Spurs Finland kokoontuu pikkujoulujen merkeissä urheiluravintola Elmoon 13. joulukuuta katsomaan Spurs v. ManU -matsia. Ottelu alkaa canalilta klo 19.30, mutta osa porukasta on tulossa valmistautumaan koitokseen syöden, juoden ja asiaa puhuen jo klo 16. Tervetuloa mukaan! Elmo sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksessa. Tässä kartta

Ei kommentteja: