keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Hieno alku

Jotain aamuliikutuksen tapaista tunsin, kun aamu-TV:n urheiluruutu alkoi Mestarien liigan tuloksilla ja ensimmäisinä kuvissa oli Tottenham... tästä on pakko nauttia nyt täysillä niin kauan kuin tätä kestää - toivottavasti toukokuulle asti.

Eilinen Werder-ottelu oli kovin Tottenhamin tyylinen kaksijakoisuudessaan. Aivan fantastinen alku, kerta kaikkiaan loistava. Tottenham taisteli, piti palloa, piti päänsä kylmänä ja tuli aktiivisesti ylöspäin jatkuvasti. Tuloksena kaksi maalia ja Werder alakynnessä.

Sitten Benoit Assou-Ekotto tekee hänelle lähes tyypillisen, melkein jokaiseen otteluun kuuluvan, hullunkurisen/uhkarohkean/tyhmän, liikkeen: umpivasurina kentän vasemmalla laidalla naama keskellä päin yrittää purkaa ulkosyrjällä ylöspäin. Pallo lähteekin suoraan sinne minne BAE:n pärstä osoittaa ja lentää kentän poikki yli oikean puolen sivurajasta. Tämä oli sinänsä harmillinen lipsahdus, mutta vielä harmillisempaa on Tottenhamin jähmettyminen rajaheitossa. Werder toimittaa pallon keskityksen kautta maalille, jossa sekä BAE että Ledley King ovat pahasti jähmeess, kun Hugo Almeida puskee tuiki tärkeän kavennuksen.

Werder sai hengen päälle, ja tasoitti heti tauon jälkeen. Kotijoukkueella oli paikkoja johtomaaliinkin, mutta Spursin tunnustukseksi on sanottava, että joukkue nousi sillasta, pääsi takaisin peliin mukaan ja loi muutaman maukkaan tekopaikan toisellakin jaksolla. Erityisesti Crouchin olisi pitänyt hyödyntää Täysin vapaa paikka lopussa. Wilsonin näppärästä pallosta Crouch pääsi nokikkain Werderin maalivahdin kanssa, mutta laukoi ohi. Matsin jälkeen haastattelussa ThreeMetrePete sanoi yrittäneensä chippiä maalivahdin yli. Chippi epäonnisui ja pallo lähtikin maalivahdin ja maalin ohi...

Summa summarum: Olin taas oikeassa.
Siis: Euro-ottelut ja valioliigarytinät ovat täysin eri otteluita, ja Tottenhamilla on periaatateessa saumat edetä vaikka kuinka pitkälle. Piste Werderin vieraana on arvokas mille tahansa joukkueelle. Kun Inter ja Twente pelasivat tasan, lohko näyttää todella herkulliselta ekan kierroksen jälkeen. Samalla tämä tarkoittaa, että Tottenhamin on PAKKO voittaa seuraava matsi, eli Twente kotona.

On sääli, että Tottenham ei pääse näihin tärkeisiin otteluihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Eilen vielä van der Vaart nilkutti pohjevaivaisena pois heti tauon jälkeen. Hänen tilalleen tullut Robbie Keane oli taas oma itsensä: juoksi pallottomana mahdottomiin paikkoihin ja pallollisena teki luultavasti illan harhasyöttöennätyksen. MUTTA: Sitä hienompaa on nähdä, että viime aikoina minimaalista vastuuta saaneet astuvat esiin ja hoitavat homman. Jermaine Jenasia on lyöty oikealta ja vasemmalta ja aika usein syystäkin, mutta eilen hän pelasi mainiosti viiden miehen keskikentällä. Samoin Yones Kaboulilla oli vaihteeksi hyvä ilta. Todella ennakkoluulotonta ja aktiivista peliä.

Voiton kääntyminen tasapeliksi kismitti Arryakin, kuten ilmeneeBBC:n otteluraportista löytyvästä audiotiedostosta, jossa on Arryn osuus ottelunjälkeisestä tiedotustilaisuudesta .

Ledleyn mietteitä löytyy Skysportsin haastattelusta, you know.

Ei kommentteja: