tiistai 28. syyskuuta 2010

Vatsaa vääntää...

Tottenham valmistautuu ÄÄRETTÖMÄN tärkeään Mestarien liigan otteluun Twenteä vastaan heikoissa asetelmissa. Alla on aneeminen esitys West Hamin vieraana. Lisäksi sairastuvalla on lähes koko puolustuslinja: ikuisuuspotilas Woodgate, pitkäaikaispotilas Dawson, takareisipotilas Kaboul, on and off -sairastaja Dedley Ledley - ja uusimpana listalla tuore hankinta William Gallas. Kun myös Benoit Assou-Ekotton pelaaminen on epävarmaa, Arryllä on hyvin visainen pähkinä purtavanaan.

Tottenham on puolustanut kohtalaisen hyvin tällä kaudella. Toisaalta omiin on mennyt helppojakin maaleja, eikä voi välttyä ajatukselta, että Gomesin poissaolo heijastuu koko alakerran suoritusvarmuuteen. Gomesin loukkaannuttua Tottenham on hävinnyt kaksi ottelua, pelannut yhden tasan ja voittanut yhden. Lasken noihin tappioihin siis myös Wigan-ottelun, jossa Hero loukkaantui. Cudicini on tehnyt hänkin paraatipelastuksia maalilla, mutta alkaen tuosta Wigan-matsista hän on myös haparoinut kohtalokkaasti. Gomes ainakin harjoitteli maanantaina normaaliin tapaan, joten ehkä näemme Heron maalissa Twenteä vastaan?

Twente pelasi UCL:n 1. kierroksella kotonaan tasan 2-2 Interiä vastaan ja jakoi pisteet samalla tuloksella viikonloppuna Ajaxin kanssa, joten mikään pilipaliporukka ei ole vastassa. Voitto keskiviikkona avaisi jatkomahdollisuuksia HUOMATTAVASTI. Inter-otteluissa 20.10. ja 2.11. olisi ainakin allekirjoittaneella huomattavasti vähemmän paineita, jos niihin lähdettäessä plakkarissa on jo neljä pistettä.

Valioliigan puolella Spursin tilanne on tutun skitsofreeninen. Huonoista tuloksista huolimatta matkaa kolmossijaan ei ole kuin kolme pistettä. Toisaalta matkaa putoajan paikalle on yhtä vähän. Huonoissa tuloksissa on kieroa positiivisuutta sikäli, että ainakaan noissa otteluissa ei ole menetetty pinnoja joukkueille, jotka kaiken järjen mukaan ovat Spursin pahimpia kilpailijoita kärkikahinoissa. Huolestuttavaa on sen sijaan se, että esityksissä ei ole tapahtunut minkäänlaista piristymistä apaattisen Wigan-ottelun jälkeen. Itse asiassa jo Stoke-voitto ennen Wigan-matsia oli onnekas. Joku voisi sanoa, että sellainen oli myös Wolvesista otettu voitto. Eli jälleen kerran Tottenham on kompastunut niin sanottuihin heikompiin joukkueisiin, ja sitä myötä mestaruushaaveille voidaan heittää hyvästit. Jäljellä on enää toivo siitä, että loukkaantuneet pelaajat palaavat mahdollisimman nopeasti ja että ne jotka loistivat viime kaudella, löytävät oman tasonsa mieluiten heti - ja että tästä kaikesta seuraa iskukyvyn löytyminen kovia joukkueita vastaan ja siten edes jonkinlainen taistelu UCL-paikoitsta. Tällä hetkellä tilanne ei näytä hyvältä. Aaron Lennon on ollut hämmästyttävän neuvoton monessa tämän kauden ottelussa. Tom Huddlestone on keskikentän muodostelmavaihdosten myötä ollut pahasti kuutamolla monessa ottelussa, ja Wilson Palaciosin suhteen toivo alkaa olla mennyttä...

Twenteä vastaan poissa on siis melkein koko puolustuskalusto. Huolestuttavampaa on kuitenkin viime otteluissa osoitettu onneton pelaaminen hyökkäyspäässä. Keane on eläkkeelle pääsyä odotteleva hölköttelijä (toivottavasti tämä dissaaminen auttaa ja Keano iskee pari kassia keskiviikkona), jonka katseleminen kentällä tekee pahaa, kun muistaa miehen vireen takavuosina. Super Pav ei juuri muuta osaa kuin viimeistellä, ja kun hänelle ei ole pallojen tarjoilijaa, Pav menee usein hukkaan kentällä. Crouch on loistanut tällä kaudella lähinnä UCL-matseissa, joten tälläkin kertaa toivomme lepää Three-Metre Peten luisevilla hartiolla. Toivokaamme, että Twente on yhtä neuvoton Crouchin puolustamisessa kuin Young Boys oli. Crouchilta pari maalia, ja varmaan ainakin se yksi pakollinen omiin... kuulitte tämän täältä ensimmäiseksi: Tottenham v. Twente 2-1.

Ei kommentteja: