sunnuntai 31. elokuuta 2008

Chelsea-Tottenham 1-1

Kauden pistesaldo on nyt vihdoin avattu. Yksi piste kolmesta avausottelusta on ihan liian vähän, mutta silti maaottelutauolle voi mennä kohtalaisen tyytyväisenä. Tasapeli Chelsean vieraana maistuu hyvältä mille tahansa joukkueelle, ja raskaasti alisuorittaneelle Tottenhamille tasapeli oli henkisesti kultaakin kalliimpi.

Chelseaakin vastaan Tottiksen pelissä näkyi erityisesti avausjaksolla ongelma, joka on käynyt kipeän selväksi kauden kahdessa aiemmassa ottelussa. Kun keskikentän paletti ei vielä ole ihan kasassa ja uudet pelaajat yhä totuttelevat toisiinsa, Darren Bent yksinäisenä kärkenä on ottelun tiimellyksessäkin ihan yksin. Kuvaavaa on, että Bentin jäätävästi viimeistelemään maaliinkin lopullinen "syöttö" tuli vastustajan jalasta. On todella mielenkiintoista nähdä, millaista hyökkäysmuodostelmaa Ramos kokeilee Roman Pavlyutshenkon saavuttua joukkueeseen. Tarjoilu Bentille on ontunut kolmessa ottelussa pahasti. Mielenkiintoista on myös se, että keskikentän peli hyökkäyssuuntaan on kahdessa viime ottelussa näyttänyt parantuvan heti, kun Jenas ei ole ottanut siihen osaa. Sunderlandia vastaan Jenas laskeutui toisella jaksolla alemmas keskikentällä ja tänään hän pelasi oikeana laitapakkin Guntherin mentyä vaihtoon. Jenas jakaa mielipiteitä rajusti, ja tällä hetkellä on helppo yhtyä niihin, jotka pitävät kaveria epäkelpona Tottenhamin avausmiehistöön.

Brassiveskari Gomes osoitti viimeistään tänään olevansa mies paikallaan. Avausjakson hieno venytys Lampardin chippiin jäi mieleen parhaiten, mutta ylipäätään äijän eilen osoittama varmuus keskityksissä ja muissa perustilanteissa toi huojentavan olon.
Täytyy toivoa, että Bentin peli vapautuu ekan liigamaalin myötä, ja otteet muussakin pelaamisessa kuin maalipaikkojen viileässä viimestelyssä paranevat. Bentiä voi välillisisesti syyttää Chelsean avausmaalista ja parissa muussa tilanteessa pallo näytti karkaavan hassusti. Toisaalta hyökkääjän tärkein homma eli maalipaikan hyödyntäminen oli jälleen mallikelpoista.

Seuraavien 25,5 tunnin aikana voi tapahtua paljonkin asioita, jotka vaikuttavat kauden kulkuun tästä eteenpäin. Tämänpäiväinen pinna tuntuu makealta ja painoi jopa murjottavan bulgarialaisen kuvan mielestä unholaan. Juuri tällä hetkellä on melkein helppo ennustaa ihan uudenilmeistä Tottenhamia 15.9. pelattavaan seuraavaan liigaotteluun, kun Lanella tulee vastaan Aston Villa. Juuri tällä hetkellä tuntuu, että Tottenham voittaa hienolla esityksellä 2-0.

Ei kommentteja: