torstai 21. elokuuta 2008

Sunderland kotona - ISO matsi

Tottenham lähtee kauden ensimmäiseen kotiotteluun tukalassa tilanteessa. Boro-matsi ei vakuuttanut ketään (edes minua, joka en nähnyt ottelua) ja Berbatovin tilanne on yhä avoin.

Ilmi selvää on, että Tottenham tarvitsee vahvistusta puolustuspäähän. Viime kaudella puolustus vuoti ajoittain kuin seula, eikä siinä paljon hyökkääjien tehot lohduttaneet. Berbatov-sirkuksen varjossa oleva alapään vaiva (termi lainattu uusimman Supporterin Championship-analyysistä) eli luotettavan puolustulinjan muodostaminen on omasta mielestäni tällä hetkellä ehkä vakavin ongelma Tottenhamin joukkueessa. Kingin terveyteen ei voi luottaa, eikä Dawsonin suoritusvarmuuteen. Dawson pärjää toisinaan taistelulla hyvin laatutopparin rinnalla, mutta on silti liian usein myös tuuliajolla. Zokora pärjää mukavasti topparina ja vaikka laitapakkina, mutta ei kai tällaiseen tilapäisjärjestelyyn voi turvata kovin pitkäksi aikaa? Harmi että Hughes raivostui Manchester Cityn johdolle niin kovasti Corlukan huhutuista aikeista tulla Lanelle, että esti siirron "väkisin". No, odotetaan 31. päivään asti ja katsotaan, mitä Levy ja kumppanit saavat aikaiseksi. Tylsää vain, että tässä vahvistuksia odotellessa pitäisi pelata ja saada pinnojakin...

Sunderland tulee Lanelle ilman Tainiota, joka on reisivamman takia sivussa pari viikkoa. Todella huonoa säkää Temellä, taas kerran. Kotiyleisö olisi varmasti ottanut Tainion suosiollisesti vastaan Sunderlandin paidassa. Tainiota ei kentällä nähdä, mutta muut ex-Tottikset Malbranque ja Chimbonda uhkuvat taatusti näyttöhaluja. Näillä näkymin Sunderland ehtii saada mukaansa Marseille-laina Djibril Cissen - siinä lisää haastetta Spurs-puolustukselle. Cissen ohella Sunderlandin hyökkäystä ollaan vahvistamassa myös Hodarin Fulham-hylkiöllä David Healyllä.

Tottenhamin hyökkäystä vahvistaa Dimitar Berbatov (tai sitten ei), joka edelleen on Tottenhamin miehiä (mutta onko vielä lauantaina?). Koko jupakka alkaa olla sietämättömän ikävä ja ikävystyttävä. Tuskin joukkue ainakaan millään lailla hyötyy julkisesta, päivästä toiseen jatkuvasta spekulaatiosta. Oma mielipiteeni alkaa vahvistua siihen suuntaan, että tehköön Levy ManUlle paskaoharit hinnalla millä hyvänsä. Eli pidetään Berba, vaikka sitten murjottavana ja myyyntiarvoaan jatkuvasti alentaen. Viime kaudellakin hän oli murjotuksesta huolimatta välillä aivan loistelias. Ja ketään loisteliasta emme tietenkään halua antaa kilpailijan käyttöön, emmehän?
Toinen kysymysmerkki on David Bent. Hyökkääjä, joka voi olla tappavan tehokas kun tarjoilu pelaa, mutta lähes hyödytön jos kukaan keskikentältä ei ruoki pallolla. Avausmatsissa oli kuulemani perusteella ainakin osaksi kyse tuosta jälkimmäisestä. Olisi kiva kuulla, miten Bent pelasi sen jälkeen, kun Berba oli tullut kentälle. (En ole lukenut otteluraportteja, en siis teidä...)

Kolmas kysymysmerkki on Luka Modric. Eräiden arvioiden mukaan hän pelasi aika vaisusti Boroa vastaan. Voisiko Modric olla maalihanat avaava linkki. Luka hereille, keskikentälle aivot, tarjoilua Bentille, verkot tötterölle? Yksinkertainen ketju, toivottavasti näin käy...

Neljäs kysymysmerkki: Ledley King. Lisää huhuja Kingin yöjuoksuista viime viikolla. Penkillä Boroa vastaan. Kunnon vuoksi vai rangaistukseksi? Kumpikaan ei ole hyvä vaihtoehto. Tuoreimpien Team Newsien mukaan Hutton on ainoa todennäköinen poissaolija lauantaina, joten Kingin pitäisi olla kehissä. Siis pitäisi. Otteluun on vielä kaksi vuorokautta, ja paljon ehtii tapahtua. Mutta jos King on pelikunnossa, hänen pitäisi ehdottomasti pelata Woodgaten rinnalla. Silläkin uhalla, että Chelsea-matsi 31.8. jää väliin lauantain rasituksen tms. vuoksi.

Kaikesta sekasotkusta ja monista kysymysmerkeistä huolimatta ottelussa on vain yksi suosikki: kotijoukkue. Toivon Spursille pikaista maalia, joka vapauttaisi pelin. Voittotili on melkein pakko avata nyt, jotta pisteiden ottaminen seuraavaksi vastassa olevilta Chelskiltä (vieraissa) ja entisestään vahvistuneelta Villalta (kotona 15.9.) kävisi kivuttomammin.

Lopputulosveikkaus: Tottenham 2 - Sunderland 0. Maalit: dos Santos, Bent.

Ei kommentteja: