perjantai 15. elokuuta 2008

Uusi kausi, vihdoin!!!

Lauantaina se alkaa, Valioliigakausi 2008-09. Pieni yhteenveto kauden alun tilanteesta lienee paikallaan. Pari viikkoa onkin mennyt lomaillessa ja laiskotellessa - ei ole tarvinnut tappaa työaikaa runoilemalla täällä... ;)

Vuosi sitten Tottenhamia veikattiin monessa liigaennakossa Valioliigan neljän sakkiin. Nyt, vuosi noiden veikkailujen jälkeen, on vaikea muistaa, mihin moiset ennustukset oikein perustuivat. Mahtoiko Spursiin luottamiseen olla muita syitä Darren Bentin kallis siirto hyökkäykseen Keanen ja Berbatovin seuraksi? Ja se että hankittiin Ranskan nuorten maajoukkueen pakki (Kaboul)? Sitten kävi niin kuin kävi. Tottenham voitti kauden 13 ensimmäisestä liigaottelustaan yhden. Martin Jol sai lähteä ja Tottenham keskittyi liigassa säilymiseen ja muihin kilpailuihin. Tällä kaudella top4-sijoituksesta puhuvat harvemmat kuin viime vuonna. Ja silti: nyt jos koskaan on aihetta optimismiin. (Olkoonkin, että tällä hetkellä näyttää siltä että Berbatov suuntaa Manchesteriin, eli Tottenham myy toisen kerran kolmen vuoden aikana parhaan pelaajansa kilpailijalleen.) Monet sanovat, että Ramos ei ole managerina vielä todistanut mitään. Että pokaalit Sevillassa eivät nyt merkitse mitään ja että huono liigakevät Tottenhamissa antoi syytä huolestumiseen. Meikäläinen ei ole ehkä koskaan ollut yhtä luottavainen alkavan kauden suhteen kuin nyt. En tarkoita, että uskon Spursin olevan keväällä yllätysmestari, enkä välttämättä tarkoita edes sitä, että sijoitus neljän sakissa olisi tällä kaudella jopa todennäköinen. Tarkoitan laajempaa kuvaa ja ilmapiiriä, joka seurasta nyt välittyy ulospäin. Tottenhamissa on vajaassa vuodessa tapahtunut muutos niin monella rintamalla, että sitä on pidettävä rohkaisevana merkkinä.

Manageri Ramos vaikuttaa managerilta, joka haluaa, että hänellä on täydet valtuudet tehdä kaikki tarpeelliseksi näkemänsä, jotta menestystä tulisi. Ramos haluaa määrätä ja hänen ilmeisesti annetaan määrätä. Nyt on helppo todeta, että Martin Jol ei ollut samanlaisessa asemassa. Seurajohdon tapa kohdella Jolia julkisuudessa (ja ilmeisesti myös kulissien takana) ei ollut erityisen tahdikas. Joka tapauksessa voidaan sanoa, että managerin aseman kunnioittamisessakin eteenpäin on menty. Lisäksi pelaajat ovat ilmiselvästi paremmassa kunnossa kuin aiemmin. Ramos ei kaveeraa pelaajien kanssa samalla hämmentävän toverillisella tavalla kuin Jol näytti kaveeraavan. Nyt kun Ramosin annetaan määrätä, häneltä on myös lupa odottaa tuloksia viimeistään kaudella 2009-10. Ramosin kuntovalmentaja Alvarez sai jo viime talvena parannusta aikaan, ja tällä kaudella muffinsien laiskistamat Spurs-pelaajat ovat vain outo muisto.

Pelaajaliikenne on tänäkin kesänä herättänyt tunteita.

Dimitar Berbatovin on odotetty lähtevän muualle jo niin pitkään, että jos hän vielä syyskuussakin on Lanella, moni ei tiedä miten suhtautuisi uutiseen, jonka pitäisi olla iloinen. Oma mielipiteeni juuri nyt on, että Berbatovin voisi pitää poissa muista Valioliigaseuroista lähes hinnalla millä hyvänsä. Mieluummin Berbatov vähän vajaallakin panoksella Tottenhamissa kuin Berbatov jossain Tottenhamin kilpailijassa Englannissa. Siis vaikka myyntiarvo laskisi bulgaarin jäädessä vielä hetkeksi Spursiin. Jos sen sijaan Barcelona tai vastaava ulkomainen seura ilmoittautuu ostajaksi, niin antaa mennä vain, jos äijä itse haikailee muualle.
Robbie Keane. Maalintekijä on poissa, saaduilla rahoilla on lupa odottaa parempaa pelimiestä tilalle. Meikäläisessä Keanen lähtö ei herätä minkäänlaista haikeutta. Muutamat esiintymiset Liverpoolissa ovat jo näyttäneet, että mistään maailmanluokan menetyksestä ei todellakaan ollut kyse.
Teemu Tainion lähtöä on käsitelty jo aiemmin. Onnea ja tsemppiä Temelle Sunderlandiin.
Malbranque, Kaboul, Chimbonda: kiitos ja hyvästi.

Uusista pelaajista Modric ja dos Santos ovat kovia nimiä, joilla on kovat paineet todistaa pärjäävänsä myös Englannin kentillä. Harjoitusottelut ovat luvanneet hyvää. Kovin "valmis" vahvistus lienee David Bentley. Bentley kieltäytyi taannoin Englannin U21-edustuksesta ja herätti päätöksellään paljon pahaa verta. Capellon A-maajoukkuekutsusta Bentley ei tule kieltäytymään, ja se, milloin hän syrjäyttää Beckhamin Englannin keskikentältä, on vain ajan kysymys. Taitoa ja äly piisaa, potku lähtee hienosti molemmilla jaloilla. Taatusti hyvä vahvistus.

(nyt tuli lähtö, jatkoa luvassa toivottavasti ennen Boro-matsia...)

*lisätty 16.8. klo 15.07: Keanen lähtö ja Berbatovin oletettu lähtö ovat käynnistäneet aiheesta keskustelun SPursin tämän kauden hyökkäyksestä. BEnt pelasi hienosti harjoitusotteluissa. Yksi vaihtoehto on, että Ramos peluuttaa Bentiä yksinäisenä kärkenä. Viime kaudesta luovuutta saaneen keskikentän kanssa tämä voikin toimia. Bentillä on taatusti hurjat paineet niskassaan. Ihannetilanteessa hän tekisi maalin tai kaksi heti avauspelissä, että ensimmäisen maalin apina ei pääsisi kasvamaan selässä. Mutta muuten SPurs-hyökkäyksen kunnon arviointi tässä vaiheessa elokuuta ja huhumylläkkää on vähän vaikeaa. Silti tulosveikkaus Boroon: 1-2. Maalit: Bent, Woodgate. COYS!!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Berban lähtiessä tarvitaan ainakin yksi kärkipelaaja,kuka se mahtaa olla ja onko tarpeeksi tasokasta/tasokkaita enää saatavilla?

Jotenkin kauden alussa näyttää siltä että Bentin hyvistä harkkamatseista huolimatta tällä kaudella saattaa hyökkäys tökkiä,Dos Santos on toki lupaava mutta onkohan kuitenkaan ihan valmis Keanen varmoihin 12-15 maaliin/kausi.? Puollustus ja keskikenttä näyttävät kerrankin hyviltä.

Kanoute kehiin? Huhut ainakin liikkuu.