keskiviikko 27. elokuuta 2008

Enää 11,5 kuukautta seuraavaan kauteen...

Synkkä kauden alku, mieli matalalla. Joillakin kannattajilla johtopäätökset tämän kauden suunnasta on jo tehty kahden ottelun, kahden tappion, perusteella. Joidenkin kannattajien mielestä Modric ei sopeudu Englannin kentille, tai ainakin hän on Tottenhamissa vain totutellakseen Englannin kenttiin ennen siirtoa Chelseaan. Joidenkin kannattajien mielestä Bale pelaa ManUressa kahden vuoden päästä, ja Dos Santos ehkä myös. Ja Gomes on keskityksissä yhtä huono kuin Robinson oli...

Preseason-matseista ei pitäisi ikinä vetää todellisia johtopäätöksiä. Tottenham vei Norwichia 5-1 ja varamiehistä Romaa 5-0, välissä menivät nurin takavuosien Mestarien liigan voittaja Dortmund sekä Celtic. Modricia kehuttiin jo EM-kisoissa, Dos Santosin lahjakkuudesta ei ole epäilystäkään. Kun pelimieheksi tiedetty David Bentley vielä ostettiin Blackburnista, odotukset uuden liigakauden alla nousivat ehkä liikaakin. Nyt tappio Middlesborossa ja kotona Sunderlandille ovat kaataneet haaveet. Tottenham onkin vain "feeder club", joka ostaa pelaajia halvalla myydäkseen edelleen todella isoille seuroille kalliilla. Todella isoksi Tottenhamilla itsellään ei ole asiaa. Ja tähän on nyt parasta tottua. Ja manageri vaihtuu pahimmassa tapauksessa ennen vuodenvaihdetta, joka tapauksessa jouluun 2009 mennessä.

Yksi mielen synkistäjä on tietysti Dimitar Berbatov. Eräiden huhujen mukaan hän oli häipynyt kesken harjoitusten perjantaina, toisen huhun mukaan hän ei ilmestynyt Lanelle lauantaina, vaikka oli valittu squadiin. Daniel Levyn mediapeliä lienee se, että Berbatovia uhataan reserveissä peluuttamisella, ellei hän ala käyttäytyä, ja että Levy ei kunniansa vuoksi aio taipua ManUn polkuhinnoitteluun. Huhusta riippuen ManU on sanonut viimeisenä tarjouksenaan Berbatovista 20-25 miljoonaa puntaa.

Its en haluaisi vielä taipua ruikutukseen. On järjetöntä itkeä jo nyt sitä, että Modric lähtee ensi kaudella tai viimeistään kahden vuoden kuluttua Chelseaan. Tai sitä, että hän on aivan hyödytön (kahden liigaottelun perusteella). Tai sitä, että Ramos onkin aivan kura manageri. Kauden alku on ollut raju pettymys, myönnetään. Silti kausi ei todellakaan ole ohi. Ramosille ja uusille pelaajille on annettava aikaa. Vaikka toisaalta: toki Ramosilta on pian aika odottaa tulosta juuri Sunderlandin ja Boron kaltaisia joukkueita vastaan, vaikka liigan kärkisijoja ei hätyyteltäisikään.

Täytyy myös toivoa, että Levy tarjoaa Ramosille täydet edellytykset onnistua kentällä, eikä ajattele yksinomaan menestymistä talouspuolella. Voi olla että luen liigaa internetin keskustelupalstoja, mutta ihan kuin alkaisin vähitellen uskoa niitä pahoja kieliä, joiden mukaan Tottenham olisi halutessaan voinut jo ajat sitten ostaa ihan kohtuullisen topparin, puolustavan keskikenttäpelaajan ja kärkipelaajan. Näiden puheiden mukaan ainoa este ostamiselle olisi ollut Levyn haluttomuus käyttää rahaa... Toisaalta: jos Levy olisi peri-itara, miksi hän maksoi Darren Bentistä tajuttoman, järjettömän kuuloisen summan (loppusummana 16,5 miljoonaa puntaa muistaakseni)?

Epätietoisuus on monessa asiassa pahinta. Juuri nyt Berbatovin tilanne on kipeästi levällään, eikä uusien vahvistusten saapumisesta ole varmuutta. Ensi viikolla moni asia on selvempi. Siirtoikkuna sulkeutuu, Berbatov joko jää tai lähtee, uudet vahvistukset ovat saapuneet tai jääneet haaveiksi.

Mielestäni kuulostaa aina pahalta, kun pelaaja tai pelaajan agentti tai pelaajan eno kertoo pelaajan halusta siirtyä Tottenhamiin. Nyt koko kesän huhuttu Roman Pavlyutshenko on kertonut, että hän haluaa Tottenhamiin ja että siirto on lähes varma. RP kuulemma "odottaa soittoa Juande Ramosilta". RP:n seuran, Moskovan Spartakin, edustajan mukaan siirto ei ole läheskään varma, mutta kylläkin erittäin mahdollinen. Tiedä nyt sitten, uskoako tähän. Haluaisin uskoa, että Pavlyustshenko olisi vastaus yhteen Spursin ongelmista, siihen mikä hyökkäyksessä on. Mutta vaikka siirto toteutuisikin, vastaako RP odotuksiin? Hän kyllä väläytteli EM-kisoissa, mutta... Toivotaan, kun ei tässä oikein muutakaan voi.
SkySportsin uutinen Pavlyutshenkosta.

Ei kommentteja: