tiistai 18. maaliskuuta 2008

Kausi ei ole ohi

Vaikka pokaaleja ei ole enää tänä keväänä tiedossa, kausi ei ole ohi ennen kuin sarjapaikka on varma. Siis täydellisen varma, eikä vain sen oletuksen mukaan että katsotaan sarjaohjelmaa ja lasketaan, mistä otteluista tulee varmat 3 pistetttä.

Tämä lienee yksi syy siihen, että esimerkiksi Man Cityä vastaan lähdettiin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ei siis kokeilukokoonpanolla. Hullunkurisimmissa ehdotuksissa Ramosille toivottiin lähtöpasseja onnettoman City-matsin toisen jakson perusteella. Ja sillä perusteella että kaikki valtaosan kautta reserveissä ja vaihtopenkillä aikaansa viettäneet eivät päässeet kentälle.
Ramosin vaihdot otteluiden aikana ovat olleet mielenkiintoisia siitä lähtien, kun äijä tuli Tottenhamiin. Aika usein vaihdot ovat toimineet, jopa kääntäneet otteluiden kulun. Joskus, kuten viime sunnuntaina, lopputulos ei ole toivottu. Ja silloin rakkikoirat pääsevät räksyttämään. (Olisivatkohan räksyttäneet yhtä ilkeästi, jos Bentin maali 2-1-tilanteessa olisi hyväksytty, kuten sääntöjen mukaan olisi pitänyt tehdä?)

Kaikki tietävät, että Tottenhamin keskikenttä ei ole toiminut riittävillä tehoilla moneen vuoteen. Todellinen luovuus ja uhka puuttuvat syötöistä, laukauksista ja keskityksistä. Jenas väläyttelee joskus, Lennon on nopea mutta yksipuolinen, Malbranque puurtaa ja puurtaa, Zokora on, no Zokora, THudd on piristynyt ketsupin syömisen lopetettuaan... Aneeminen ja ailahteleva keskikenttä on meikäläisen näkemyksen mukaan suurimpia syitä siihen, miksi homma niin usein ei toimi.

Ramosin tehtävä on tuoda Tottenhamiin menestystä ja jatkaa askelta korkeammalle kuin mihin Jolin rahkeet riittivät. Tällä hetkellä Ramos joutuu kuitenkin peluuttamaan Jolin joukkuetta. Kuka esimerkiksi nykyisestä Spurs-keskikentästä mahtuisi johonkin liigan top4-porukan pelaavaan kokoonpanoon? Vastaus: ei kukaan. Malbranque pelasi loistavan alkupuoliskon kaudesta, mutta on nyt hiipunut. En voi mitenkään nähdä äijälle käyttöä vuoden/kahden tähtäimellä. Neljä muuta yllä mainittua ovat vähän avoimia kortteja. Aika vähän on nähty, vaikka potentiaalia pitäisi olla niin pirusti. Zokora on saanut näyttöaikaa pian kaksi kautta. Toivottavasti ensi kaudella nähdään jotain uutta. Viime aikoina Zok on vähän lupaillut tällaista...

Sitten kun Ramos on saanut uudistettua joukkuetta mielensä mukaan, on aika arvioida äijää tarkemmin. Muutaman kuukauden työn perusteella huutelu on järjetöntä. Paitsi jos halutaan jatkaa Tottenhamin viime vuosien linjalla ja vaihtaa manageria ennen joulua 2008...
Toivottavasti vuoden päästä ollaan viisaampia Ramosin suhteen. Ehkä silloin maalissa on veskari, johon joukkue voi luottaa täydellisesti, Berbatovin (joka tietysti jää Tottenhamiin kesällä, jäähän!) ja toisen hyökkääjän ruokkijana on taitava ja älykäs keskikentän maestro, Zokora on osunut kaukolaukaksella tolppien väliin, Bale ja Gilberto terrorisoivat vasemmalla laidalla, King pelaa Woodgaten parina joka toisen ottelun ja kesällä hankittu kolmas kansainvälisen tason toppari tuuraa tarvittaessa ja niin edelleen... ja ehkä kausi onkin ohi vasta toukokuussa...

Mistähän muuten kieli Keanon ottaminen vaihtoon jälleen kerran kesken ottelun? Ja ennen kaikkea Keanon reaktio, kapteeninnauhan viskeleminen ja kamojen paiskelu penkillä? Intohimosta seuraa ja lajia ja pelaamista kohtaan? Turhautumisesta? Pelosta, että ensi kaudella ei vakituinen pelipaikka olekaan varma? Keanen ansiot Tottenhamissa ovat kiistattomat. Onneksi Ramosilla oli silti pokkaa sakottaa Keanea julkisen turhan tuittuilun takia.

Ei kommentteja: