torstai 13. maaliskuuta 2008

Pilkku ja how to shoot it

UEFA Cupin neljännesvälierä PSV v. Spurs 0-1 (Berbatov). Yhteistulos 1-1. PSV jatkoon rp-kisassa maalein 6-5.
Rp-kisa:
Simons 1-0, Berbatov 1-1
Lazovic eo., O'Hara 1-2
Farfan 2-2, Huddlestone 2-3
Salcido 3-3, Bent 3-4
Dzsudzsak 4-4, Jenas eo.
Bakkal 5-4, Zokora 5-5
Marcellis 6-5, Chimbonda eo.

Kun Englannin maajoukkuemies menee ampumaan ratkaisevaa rangaistuspotkua, voi olla melko varma miten homma tulee päättymään. Tämä on helppoa jälkiviisastelua, sillä Jenas oli meikäläisen mielestä etukäteen niitä varmimpia onnistujia pilkuilla. Ainakin tuhat kertaa varmempi kuin Zokora... Jossittelu ja manailu sallittakoon jälkiviisastelun mausta huolimatta. Jos omaa kohtalaisen hyvän laukauksen, niin miksi pitää säästellä, kun voi maalilla ratkaista jatkopaikan UEFA Cupissa? Oliko eilinen tosiaan paras yritys, mitä Jenas on saanut aikaiseksi esimerkiksi treenatessaan pilkkuja? (Onko hän treenannut pilkkuja?!) Pitääkö Berbatovin tosiaan näyttää mallia muulle joukkueelle joka asiassa? Jos osaa laukoa kohtalaisesti, niin eikö pilkkua voi treenata pysymään maassa? (Näin vaahtoaa mies, joka ei osaa laukoa ja jonka viimeinen pilkku Harrasteliigassa viuhahti yli oikeasta yläkulmasta - vastustajan nettisivuilla yritystä kutsuttiin "kunnianhimoiseksi".) Berbatov tekee kuten Litmanen. Joko katsoo mihin veskari lähtee ja sijoittaa vasta sitten, tai vetää millintarkasti maata pitkin. (Yrittiköhän Chimbondakin muuten tuota jälkimmäistä taktiikkaa...)

Toki pisteet PSV:lle siitä ,että tekivät molemmista otteluista Spursille äärettömän vaikean. Harvoin on vastustajan paketti pysynyt kasassa noin hyvin kaksi ottelua putkeen. Aika paljon ratkesi yhteen henkilökohtaiseen lipsahdukseen Lanella viikko sitten. Ja aika paljon ratkesi Lanella johonkin vähän selittämättömään aneemisuuteen ekan 60-70 minuutin aikana.

Liigacupin voitto maistuu yhtäkkiä taas hirveän hyvältä. We're all going on a European tour, European tour... next year!

Ei kommentteja: