lauantai 8. maaliskuuta 2008

Maan pinnalle

Birmingham-tappio oli vain työtapaturma, pääpaino on UEFA Cupissa eikä liigassa... Näin sanoivat monet sen jälkeen, kun Brum oli mättänyt neljä maalia Spursin verkkoon viime lauantaina. Ja vähän siihen suuntaan ajattelin minäkin.
Miksi sitten esitys UEFA Cupissa oli niin aneeminen? PSV pelasi erinomaisesti, mutta ponneton Tottenham helpotti hollantilaisten urakkaa. Vasta toisen jakson loppupuolella Spurs alkoi painaa sillä raivolla mitä ainakin minä toivoin jo ottelun alussa.
PSV:n urakkaa helpotti myös debyyttinsä Spurs-paidassa tehnyt Gilberto, joka aikailullaan tarjoili maalipaikan vastustajalle. Ja tästä paikasta myös syntyi ottelun ainoa maali. Muutenkin Gilberto oli vaikeuksissa, kaveri ei kolmen kuukauden loukkaantumisen jälkeen tuntunut ollenkaan pysyvän vauhdissa mukana. Mielenkiintoista onkin, miksi Ramos laittoi juuri tähän otteluun Gilberton kentälle. Periaatteessa tärkein kauden jäljella olevista matseista, matsi jonka parin kolmen maalin voitolla jatkopaikka olisi melkein ollut hanskassa. Miksei esimerkiksi Tainio oikeaksi pakiksi ja Chimbo vasemmalle? Ja ennen kaikkea: miksi Lee ei pelaa?
Ramos on tehnyt kantansa eteläkorealaisen suhteen selväksi, siltä ainakain näyttää. Lee ei taatusti ole näyttävin mahdollinen pelaaja, mutta perushomma eli puolustaminen yleensä hoituu kunnialla. Yksi viime vuosien tasaisimmista Tottenham-pelaajista ehdottomasti. Miksi peliaikaa ei siis heru? Jos minä olisin manageri, olisin peluuttanut Leetä Birminghamissa ihan PSV-matsia ajatelleen, ja heittänyt kehiin sitten myös torstaina. Mutta en ole manageri. Enkä osaa espanjaa, joten en voi kysyä asiaa Ramosiltakaan... :)

Jatkopaikka on yhä mahdollinen. Mutta se edellyttää ryhtiliikettä ja raivokasta asennetta joukkueelta. West Ham -matsi onkin luultavasti aika hyvä suunnannäyttäjä. Jos Tottenham ei syty otteluun, joka on wetspamille kuin cup-finaali, sitten on syytä huolestua. Jos Tottenham puolestaan pelaa kuten esimerkiksi ManUa vastaan runsas kuukausi sitten, voiton pitäisi olla haarukassa. Hammersilla on kaksi peräkkäistä 0-4-tappiota alla, ja sen putken jatkaminen olisi oikein makeaa. Aina ei vain luotto riitä siihen, että Spurs EI olisi juuri se joukkue, johon tällaiset putket katkeavat... :) Joka tapauksessa: Voitto Hammersista hyvällä esityksellä, ja allekirjoittaneen luotto 2-1-vierasvoittoon keskiviikkona Eindhovenissa on palannut. (Mikäli Hollannin poliisien lakko nyt ei estä ottelun pelaamista.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei pysty käsittämään miksei Leetä peluuteta tai miksei heivattu tammikuussa pihalle...