sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Spurs v. Pompey 2-0

Kumpis noista joukkueista olikaan liigassa kuudentena, 14 pistettä toista edellä ennen eilistä ottelua...? Pompey ei todellakaan näyttänyt eilen nälkäiseltä viidennen sijan tavoittelijalta. Se otti ensimmäisen jakson vastaan Spurs-iskuja ja yritti muutamilla vastahyökkäyksillä salakavaluuksia. Tottenham tsemppasi avausjakson niin kuin paineeton joukkue vain voi. Ja niin kuin usein käy, kun maaleja ei synny avausjaksoalla, toinen jakso on vaikeampi. Tauon jälkeen Spursin peli puuroutui ja homma kentällä tasoittui. Tympeä 0-0 haiskahti jo kevyesti, kun vaihtomies Bent järjesti parissa minuutissa kotijoukkueelle kaksi maalia ottelun lopulla.

Täytyy toivoa, että Bentille järjestyy enemmänkin peliaikaa kauden lopuissa otteluissa. Itseluottamuksen löytymisen myötä on mahdollista nähdä, mihin kaverista oikeasti on. Ja se on tarpeellista selvittää varmasti sekä Ramosin mielestä että Bentin hankkineen ja äijästä 16 miltsiä pulittaneen Levyn (ja Comollin?) mielestä.

Päivän posi: Zokora. Äijällä on huima juoksuvoima, ja jos sitä joskus osataan jalostaa pelin rakentamisen osaksi, Zok voi olla vaikka kuinka iso tähti. Eilen muutaman kerran oivallista pelinlukua. Näyttöjen antaminen jatkukoon ensi kaudellakin... ;) Vakavammin: Ramos näyttää pitävän Zokorasta. Jos Ramosilla on Zokin varalle suunnitelma, odotan sen toteutumista mielenkiinnolla. Zok voi hyvinkin olla vähän "hiomaton timantti". Oikeanlaisella valmennuksella voi löytyä kirkaskin loiste.

Päivän toinen posi: Huddlestone. Syksyllä väitettiin Huddlestonen lähtevän takaisin Derbyyn/minnelie lainalle. Nyt ei ole aihetta näihin väitteisiin. Luultavasti säästyy kesän puhdistuksissa, ja on todella mielenkiintoista nähdä, mihin pystyy syksyllä hikoiltuaan kesän Alvarezin valvonnassa ja treenattuaan kunnolla.

Päivän petttymys: vaikea jotenkin yhä pettyä samaan asiaan mikä on siepannut jo monta vuotta. Lennonin keskitykset ovat kuitenkin niin käsittämättömän heikkoja, että niitä ei vain voi unohtaa. Eilen Spursin maaliyritykset avausjaksolla olisivat tuplaantuneet tai triplaantuneet, jos Aaron saisi pallon ilmaan ja vielä pienellä kierteellä edes joka toisella yrityksellä. Mutta kun ei saa. Pallo lähtee tavallisesti maata pitkin ja pysähtyy viimeistään etutolpalla vastustajaan. Tai sitten Lennon pinnistää kaikkensa saadakseen pallon ilmaan ja tuloksena on täysin osoitteeton keskitys. Sama koskee laukauksia. Ei minkäänlaista uhkaa kymmentä metriä kauempaa. Olen toivonut tätä jo kauan: Lennon potkukouluun kesäksi. Satoja ja taas satoja juoksuja laitaa pitkin ja keskitys maalille. Ilmassa. Rap-levyt ja hiphop-vaatteet lukkojen taakse siihen asti, kunnes 90 yritystä sadasta onnistuu. Vaikka olisi kuinka nopea, ei vauhti paljon lohduta, jos A) ei osaa keskittää B) ei osaa laukoa C) ei osaa yrittää kuin yhdeltä puolelta (laidan puolelta) vastustajasta ohi. Sitä saattaa antaa vähän tehottoman ja ennalta arvattavan kuvan.

Päivän ärsytys: Jamie O'Hara Teemu Tainion edellä keskikentän jämäminuuttien jaossa. O'Hara on ehkä vasempana pakkina Tainiota parempi, mutta ei missään nimessä keskikentällä. Erityisen vähän pidin eilen siitä tilanteesta, jossa O'Hara menetti pallon helposti, kääntyi ja lähti hölkkäämään kevyesti pallon viejän perään täsmälleen sen oloisena, mitä jotkut kannattajat tällä hetkellä pelkäävät: että pelaajille riittää nykyinen sarjatilanne, eikä joka tilanteeseen tarvitse syttyä. Ei minkäänlaista yritystä tapella pallo takaisin. Raivostuttavaa.
Temen tilanne ei näytä kovin hyvältä. (Paitsi jos Ramos on luvannut nykyisen roolin eli penkillä odottelevan jokapaikanhöylän jatuvan ensi kaudella ja jos TT tyytyy siihen - mitä en kyllä jaksa uskoa.) Ja kuten meikäläiselle näyttää usein käyvän, puukkoa saanut pelaaja onnistuu. Eilen mitta oli O'Haran suhteen täynnä tekstiviesteissä, ja kun olin painanut "lähetä", O'Hara teki maalin. Olisi mielenkiintoista tietää, saiko Tainio luottoa keskikentällä tammikuussa vain siksi, että Zokora oli Afrikan mestaruuskisoissa. Muutaman loistavasti menneen matsin jälkeen Tainio sarastui (taas joku nielurisa/kitarisa risana muistaakseni?). Ja sen jälkeen ei ole Terrieriä nähty avauksessa. O'Hara on vähän Tainion tapainen raataja, mutta ei suomalaislasien takaa yhtä älykäs tai taitava. Ainoa tekijä mikä allekirjoittaneen mielestä on O'Haran puolella on ikä. Syyllistyykö Ramos "ikärasismiin" TT v. O'Hara -asiassa? ;)

Tilastoihme: Portsmouth on tällä kaudella harvinainen joukkue: se on hävinnyt molemmat liigaottelunsa Tottenhamia vastaan. Vain Derby on pystynyt samaan. Wigan ja Reading saattavat vielä liittyä joukkoon.

Ei kommentteja: