sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kokeilumeiningillä

Tottenhamilla takana vuoristoratameininki liigacupin voiton jälkeen. Newcastlella takana voitto Fulhamista ja sitä ennen 13 ottelua ilman voittoa. Tottenham hoitanut kotiottelut vähintään kohtalaisesti. Kuka uskoi Newcastlen voittoon ennen matsia?
Ramos pisti kentälle kolme hyökkääjää kokeilumielessä. Keegan pisti myös kentälle kolme hyökkääjää avaukseen. Tuloksena oli maaleja, mutta vähän yksipuolisesti Tottenhamin verkkoon. Lopputulos 1-4 oli varmaan aika harvan tulosvedossa kiinni.

Ramosin kokeilumeininki jatkui senkin jälkeen kun Newcastle oli mennyt menojaan ja Keane oli otettu kärjestä pois. Taarabt sai tilaisuutensa keskikentän keskustassa ja Huddlestone pelasi välillä oikealla laidalla. Näytti aika usein (siis jo ensimmäisellä jaksolla, ennen Newcastlen tasoitusta) siltä, että kyse oli kokeilumeiningistä sanan varsinaisessa merkityksessä. Spursin pelaajatkin tuntuivat olevan vähän ihmeissään. Vähän kävi sääliksi niitä, jotka maksoivat pääsylispusta ja joutuivat kokeilun todistajiksi.

Joitakin asioita kävi selväksi. Tottenhamilla ei riitä pelaajamateriaali 4-3-3-systeemin toteuttamiseen. Keskikentällä on monta pelaajaa, joiden päivän kunnosta ei voi olla varma. Viimeksi hehkutin Zokoraa, sitä ennen jossain vaiheessa olen tylyttänyt äijää... eilen se kuuluisa potentiaali pysyi piilossa. Vaikea sanoa, miten Jenas olisi vaikuttanut pelin toimivuuteen hyvänä päivänään. Steed syötti maalin mutta oli muuten tasaisesti puurtava, aika väritön itsensä. Tainio ei taaskaan saanut näyttöpaikkaa keskellä. Taarabt sai lyhyen näyttöpaikan mutta intoili tuttuun tapaan pallon kanssa turhan kauan. "Uusi Zidane" (montakohan ranskalaista lahjakkuutta on saanut saman lempinimen?) on ehkä värikäs kaveri, mutta toivottavasti hän oppii pian, että pelata voi muutenkin kuin yrittämällä kuljettaa pallo maaliin puolesta kentästä. (Joidenkin reservimatsiraporttien perusteella hän onkin oppinut tämän.) Ainoa hyvä puoli keskikentän esityksessä oli, että ilmeinen vahvistusten tarve ei jäänyt epäselväksi niillekään, jotka rahoittavat kesän pelaajasiirtoja. Ties vaikka tämä olisi ollut Ramosin tarkoitus: osoittaa että materiaali ei riitä? ;) Ehkä ei sentään.
Robbo todisti taas epävarmuutensa. Toivottavasti mahdolliset ostajaehdokkaat eivät katselleet kovin tarkasti muurin asettelua ja toimintaa vaparissa. Robbolta voi oikeastaan odottaa liikettä väärään suuntaan jokaisessa vapareissa, mutta tänään näytti melkein siltä kuin hän olisi tarakoituksella livahtanut muurin taakse, pois pallon edestä. Ja kuten yleensä virheiden jälkeen, vähän myöhemmin Robbo teki muutaman paraatipelastuksen. Sama oli meininki liigacupin finaalissa. Ekalla jaksolla virhe sijoittumisessa ja pallo maaliin vaparista, jatkoajan lopulla loistava reagointi Kaloun laukaukseen. Reaktiotorjunnat Robbolta kyllä sujuvat, mutta perusasiat tökkivät liikaa.

Onkohan Berbatov tehnyt päätöksensä ensi kauden seurastaan? Haluaisin uskoa että hän haluaa katsoa mihin Spurs Ramosin komennossa pystyy ja jää Lanelle, mutta en ihan täysin osaa luottaa tähän. Mietin vain, että jos Berban päätös on vielä tekemättä, millainen vaikutus siihen on näillä loppukauden otteluilla, joissa on välillä höntsäämisen makua... Turha kai tätä on liikaa miettiä.

Eilisen perusteella Blackburnista on vaikea odottaa juuri mitään ensi viikonloppuna, ja jopa Boro-matsi tuntuu avoimelta kortilta. Pisteitä on nyt 39. Newcastlella, jonka tulevalla putoamisella jotkus Spurs-fanitkin jo herkuttelivat jokunen viikko sitten, on 35 pistettä. Kukaan ei kai tosissaan usko putoamisvaaraan, mutta ihan tyylikkyyden nimissä olisi kiva päättää kausi voittoputkeen.

Ei kommentteja: