torstai 8. tammikuuta 2009

Harryn kielenkannattimet irti

"We need certain type here. We've got awful lot of good little players but we need more strength and a bit more power in the team."

"It's a badly-balanced put-together squad, in all honesty, from day one."

"Spurs paid 16 million for Bent and 14 million for Pavlyuchenko and they couldn't play together. I couldn't be that stupid, surely."

"We have not got any strength in depth or cover."

"We are naive. I look at us at times and some of the young player dot things where a bit of know-how is missing."

"I would like to get another three or four decent players in. I think we need to."

Siinä muutama kommentti, joissa tiivistyy varmaan aika monen Tottenhamin kannattajan tunnelmat tältä kaudelta. Kauden avanneesta Boro-pelistä lähtien on ollut selvää, että joukkue ei ole - joukkue.  Tottenham pelaa joukkueena äärimmäisen harvoin. Harvinaisen karu esimerkki tästä nähtiin tiistaina, kun joukkueelta kesti 45 minuuttia syttyä pelaamaan ottelussa, jossa panoksena oli paikka liigacupin finaalissa Wembleyllä. Syttymiseen tarvittiin taukopalaveri, jossa arvattavasti on lentänyt eräskin ärräpää Arryn suusta. Avausjakson esitys Burnelytä vastaan oli huolestuttavan aneeminen, se kuului heikosti sujuneen kauden pohjanoteerauksiin. Onneksi porukka ryhdistäytyi toisella jaksolla. Kolmen maalin etumatka toiseen otteluun on erinomainen lähtökohta. Finaalilippujen saatavuutta mietitään jo siellä sun täällä.

Redknapp oli ilmeisesti tyytyväinen reilusta voitosta, mutta varmaan hän oli yhtä nyreissään avausjakson esityksestä kuin kaikki fanitkin. Yllä olevat kommentit nimittäin tulivat Arryn suusta Burnley-matsin jälkeen. Aika suoraa puhetta. Arryllä on näköjään pokkaa sanoa suoraan se, mistä Ramos ja Jol näyttivät kiltisti vaikenevan. Eli puhua joukkueen ilmeisistä puutteista reilusti ja tehdä selväksi, että vahvistuksia tarvitaan. Varmasti noissa sanoissa on taustalla se, että julkisella valittamisella Arry toivoo painostavansa Levyä avaamaan kukkaron nyörejä. No, olkoon. Viime kesänä nähtiin, että Levy osaa tehdä virheitä leikkimällä liian nokkelaa liikemiestä. Jos julkinen avautuminen joukkueen tilasta on ainoa keino saada rahat pelaajakauppoihin, niin olkoon sitten niin.

Defoen hankinta on hyvä alku joukkueen vahvistamiselle. Mutta Tottenhamin pahimpia puutteita tällä(kin) kaudella on ollut tarjoilun puuttuminen keskikentältä hyökkääjille. Darren Bent teki  mahtavalla tahdilla maaleja sen hetken, kun hän ja Modric loistivat yhtä aikaa marraskuun alussa. Bent jos joku on hyökkääjä, joka elää toimivasta tarjoilusta. Kuten on myös Defoe. Jos keskikentän peli ei ala toimia, on olemassa vaara että myös Defoe turhautuu, maalihanojen avautuminen viivästyy, fanit ja kanssapelaajat turhautuvat... ja sitten vanha tuttu valituskierre ja vaikeudet alkavat taas. No, toivotaan että Defoe ja Super-Pav klikkaavat välittömästi.

Joukkue kaipaa erittäin kipeästi Edgar Davidsin kaltaista johtohahmoa kentälle. Pelaajaa, joka piiskaa joukkuetta ja joka esimerkillään innostaa muita yrittämään. Jamie O'Hara yrittää kovasti ja on pelannut viime aikoina kelvollisesti, mutta hänellä ei nuorena pelaajana ole "leaderin" auktoriteettia. Vaikea sanoa, mistä tällainen keskikentän terrieri löytyisi, mutta sellainen on ainakin meikäläisen toivelistan kärjessä tässä siirtoikkunassa. Sitä kautta voisi alkaa kehittää sitä "balanssia" joukkueeseen.

Tässä vielä maistiaisiksi ja muistiaisiksi Super-Pavin fantastinen maali Burnelytä vastaan. Maailmanluokan hyökkääjän suoritus, joka toi mieleen erään viime kaudella Lanella esiintyneen  bulgarialaisen mököttäjän...

Ja tässä pätkä Burnely-matsin jälkeisestä pressitilaisuudesta, jossa Arry kertoi noita totuuksia.

Ei kommentteja: