perjantai 2. tammikuuta 2009

MEHSTG

Otsikko on vähän aikaa sitten edesmenneen viimeisen painetun Spurs-fanzinen nimi, lyhennys sanoista My Eyes Have Seen the Glory. Fanzinen nimi puolestaan oli napattu eräästä Tottenham-laulusta, jossa jatko kuuluu: "of the cups at White Hart Lane".
Tottenham on voittanut 15 isoa kannua historiansa aikana: 8 FA cupia, 4 liigacupia, 2 UEFA Cupia ja yhden Cup-voittajien Cupin. Kuten tiedetään, ainoat pokaalit vuoden 1991 FA Cup -hulinoiden jälkeen ovat kaksi liigacupia eli kaljacupia eli mikkhiiricupia, eli... FA Cupin eli yhden maailman kuuluisimmista pokaaleista Spurs voitti siis viimeksi vajaaat 18 vuotta sitten. 2000-luvulla Tottenhamin suurin saavutus FA Cupissa on välierä ars*nalia vastaan 2001. Tuolloin maalintekovastuu jäi Gary "Ginger Pele" Dohertylle, eikä siitä tietenkään seurannut hyvää. Tällä kaudella liigassa säilymisestä uhkaa tulla selkeä päätavoite. Liigan lisäksi Tottenham taistelee ainakin teoriassa kannusta UEFA Cupissa ja liigacupissa. Vaikka urakkaa riittää muillakin rintamilla, Arryn mukaan voittoa lähdetään tänään hakemaan. Ja hyvä niin. Kausi on ollut niin ohdakkeinen, että menestys cupissa on yksi harvoista keinoista hakea pientä herkkua sekä pelaajien että kannattajien suihin. Ja parhaimmillaanhan cup voi tarjota oikeinkin maistuvia hetkiä.

Tänään alkavalla FA Cupin 3. kierroksella Spurs kohtaa Wiganin. (Ottelu tulee suorana lähetyksenä Urheilukanavalta klo 21.55 alkaen!!!) Vastus ei erityisen helppo eikä hohdokas. Perjantai-ilta on erikoinen aika ottelulle, ja varmaan aika monen mielessä pyörii jo ensi tiistainen liigacupin välierä Burnleytä vastaan. Tottenham on pelannut erittäin epävarmasti ja ailahtelevasti viime aikoina. Alla on viiden voitottaman pelin putki. Kolmessa viime ottelussa Tottenham on onnistunut maalinteossa kerran. Uusia vahvistuksia maalintekoon ei ole vielä tullut. Onneksi Wiganilta ovat poissa hyökkääjä-ässät Heskey ja Zaki. Tottenhamin hyökkäyspelaamisen toimivuutta on mahdoton ennakoida, mutta mahdollisuudet voittoon ovat olemassa. Toivottavasti huhut Redknappin pitämästä pitkästä ja vihaisesta puhuttelusta viime matsin jälkeen ovat totta, ja toivottavasti puhuttelu on tuottanut tulosta. Tälläkin kaudella Tottenhamista on liian harvoin huokunut nälkää ja raivoa kentällä, siis sitä kuuluisaa asennetta. Wigan on yksi niistä joukkueista, joka on pärjännyt kohtalaisesti tai siedettävästi nimenomaan taistelemalla. Tänäänkin Lanelle tulee vieraaksi taisteleva ryhmä, eikä varaa tällä kaudella usein nähtyyn lepsuiluun ole. Ihannetapauksessa Tottenham tekee avausmaalin ensimmäisten 10 minuutin aikana, saa pelin vapautumaan, syötöt osumaan, kaikki 11 pelaajaa taistelemaan ja luottamaan itseensä, yleisön laulamaan ja vastustajan nöyrtymään...

Itse toivon onnistumisia erityisesti Bentiltä (jos pelaa) ja Modricilta. Bent on viime viikkoina ollut vain varjo parin kuukauden takaisesta Bentistä. Maali pelin alkupuolella Modricin namusyötöstä, ja ehkä molempien peli loksahtaa uomiinsa. Modric kun on monessa pelissä alun väläyttelun jälkeen taantunut muiden keskikenttätoveriensa tasolle eli aika näkymättömäksi. Toissapäiväisten "team newsien" mukaan Pavljutshenko on palannut treeneihin, joten ehkä hänetkin nähdään kärjessä ainakin jossain vaiheessa. Jenasia ja munattomia esityksiään on haukuttu oikealla ja vasemmalla joulun matsien jälkeen. Hän ei ehkä pelaa pohjevamman takia tänään. Jenas on joskus erittäin turhauttava pelaaja, mutta ainoa keskikentän ongelma hän ei ole. Kun myös Huddlestone on sivussa, voidaan keskikentällä nähdä tänään jokin tuoreemman näköinen miehitys.
Kuka tahansa hyökkäyksessä (ja keskikentällä ja puolustuksessa!!!) aloittaakin, toivon onnistumisia jo pelin alkuvaiheessa.
Ehkä sitten yleisö saa pelin loppuvaiheessa hoilata:
"My eyes have seen the glory of the cups at White Hart Lane,
My eyes have seen the glory of the cups at White Hart Lane,
My eyes have seen the glory of the cups at White Hart Lane,
And the Spurs go marching on".

Spurs Finland toivottaa menestystä vuodelle 2009!

Ei kommentteja: