lauantai 3. tammikuuta 2009

Teddy-esque?

FA Cup, 3. kierros, Spurs-Wigan 3-1 (0-0)

Pitää kerrankin olla ripeä: Väsään tänne kommenttia, kun Tottenhamin pelin päättymisestä on alle 10 minuuttia.
Roman Pavljutshenko taisi pelata toistaiseksi parhaan ottelunsa Spurs-paidassa. Saaliina kaksi maalia, pelin rauhoittamista, pallon jakelua viisaasti ja monenlaisia muita onnistumisia. Tekemättä sen vakavampaa vertausta Pavin otteissa oli paljon Teddy Sheringhamia. Noin kuukausi sitten katsoin liigacupin puolivälierää Watford-Tottenham, enkä olisi silloin uskonut aika pian ylistäväni Pavljutshenkon pallollista peliä. Watfordissa Pav näytti pallon kanssa Shefki Kuqilta huonona päivänään. Syötöt ja haltuunotot kimpolivat ties minne, jokainen hyppy korkeampaan palloon näytti olevan väärin ajoitettu. Tänään Pav poimi, kuten selostajakin totesi, alakerrasta lähetettyjä vaikean korkuisia palloja hienosti haltuunsa, piti palloa, rauhoitti peliä, rakensi peliä ja viimeisteli pari hallittua maalia. Ja tietysti blokkasi yhden loistavan Wiganin maalipaikan 1-0-tilanteessa. Loistava kokonaissuoritus, joka siis väkisinkin toi mieleen Edward Sheringhamin taannoiset esitykset Tottenhamissa.
Pakko sanoa, että ajatus Defoen huhutusta paluusta alkaa kuumottaa yhä enemmän - olisiko siinä Paville tappava tehopari?

Bentistä ei nimittäin sellaiseksi taida olla. En nähnyt, mitä hänelle tänään kävi. Tai "kävi". Aikainen loukkaantuminen joka tapauksessa oli kyseessä. Viikonloppuna luin jostain "tornihuhun", että Bent kärsisi masennuksesta. Pelihaluissa ei tästä syystä olisi - ymmärrettävästi - kehumista. No, kyseessä oli tosiaan "epäluotettava lähde". Mutta silti: jos Defoe tulee, putoaako Bent taas neloskärjeksi?
Frazier Campbell nimittäin oli taas ihan pirteä tänään ja hankki pilkun, josta tuli äärettömän tärkeä avausmaali. Campbell ei ole pitkän tähtäimen ratkaisu, koska hän haluaa ManUun takaisin, mutta tällä hetkellä hän näyttää Bentiä käyttökelpoisemmalta.

Zokora näyttää reilun kolmen vuoden totuttelun (vitsi!) jälkeen kotiutuneen keskikentän ankkuritontille. Tänään esitys oli mainio, ja sen kruunasi esityö 3-1-maaliin. Esityö käynnistyi Zokoran viileästä pallollisena toimimisesta hetkellä, jolloin Wigan oli juuri kaventanut ja jahtasi tasoitusta ja joilllakin Spurs-pelaajilla pallo alkoi polttaa vaarallisen paljon jalassa. Jäätävä suoritus.

Mielenkiintoinen episodi nähtiin noin 83. minuutilla. Hossam Ghaly oli tulossa vaihdosta kentälle. Kun hän otti verkkatakin pois, osa kotiyleisöstä alkoi buuata. Taustalla on toissa kauden kohtaus, jossa Ghaly vaihdettiin kesken ottelun kentälle ja pahan epäonnistumisen jälkeen pian takaisin pois kentältä. Tästä suivaantuneena hän heitti kentältä tullessaan pelipaidan raivoisin elein maahan. Kotiyleisö puolestaan tietysti raivoistui suunnattomasti. Sen jälkeen Ghalya ei Lanella enää ole nähty, mutta Harry taisi yrittää jotain - ehkä löytää tuittupäälle ostajan? Joka tapauksessa, vähän buuaksen jälkeen Ghaly seisoi taas muiden vaihtomiesten seassa ja veti verkkatakkia takaisin ylleen. Ja muutama minuutti myöhemmin kentälle juoksi Lennon! Vaikkei meikäläisellä erityisiä Ghaly-sympatioita olekaan, niin hieman tarpeettoman julmalta kohtelulta tuo näytti. No, ehkä Ghaly nyt ymmärtää lähteä heti kun pääsee johonkin (eikä hölmöile itseään ulos varmalta näyttäneestä siirrosta, kuten tapahtui toissa kesänä Birminghamin kanssa).

Tottenhamin ottelurumba jatkuu tiistaina Burnleyta vastaan. Parin maalin etumatka toiseen välierään lähdettäessä olisi oikein passeli, ja ehkä tämäniltainen toi vähän lisää oikeanlaista "posia". Eiköhän Pavljutshenko jatka tiistaina siitä, mihin tänään jäi.

Ei kommentteja: