torstai 22. tammikuuta 2009

Ollako vai eikö olla?

Liigacupin 2. välierä Burnley v. Spurs 3-2 ja. (3-0, 1-0). Spurs loppuotteluun yhteismaalein 6-4.

Itkeäkö vaiko nauraa? Ansaittu vai tuurilla hankittu finaalipaikka?
Tottenham oli kahdessa välieräottelussa pitkälti toistasataa minuuttia häpeällisen aseeton Burnleyta vastaan. Jatkoajan alkaessa eilen olin varma, että Burnley jatkaa painetta, jota se loi varsinaisen peliajan loppuun asti. Ja että Tottenham murtuu lopullisesti, ja nöyryytys on täydellinen. Nyt nöyryytys jäi vaillinaiseksi, mutta silti se oli perusteellinen.
Tottenhamn esitys oli noloa katsottavaa. Peluutus (esim: Alnwick maalissa, esim #2: Defoe yksinäisenä kärkenä kovaa läpimärällä kentällä taistelevaa Championship-joukkuetta vastaan) ontui, asenne ontui.
Mitähän syksyllä kakkosmaalivahtina toiminut Cesar Sanchez on oikein tehnyt, kun Harry ei näe häntä kelvolliseksi paikkaamaan Gomesia? Nyt maalissa nähdyn Alnwickin kannattaa jatkossakin keskittyä "kotivideoiden" tekemiseen. Toivottavasti huhut Carlo Cudicinin saapumisesta ovat totta.
Toisaalta tätä on Tottenhamin kannattaminen. Uskomatonta alisuorittavaa kuraa saa sietää pitkään, mutta toisinaan palkintona sietämisestä on makea voitto. Niin kuin eilen. Vaikea sanoa, kuinka ansaittu Spursin meno finaaliin oli, mutta kuten niin usein jaksetaan muistuttaa: kyse on tulosurheilusta. Tottenham on jälleen finaalissa Wembleyllä ja sillä siisti. Tuskin eilinen kurja esitys haittaa ketään enää sunnuntaina 1.3., kun Spurs ja ManU iskevät yhteen.

Pakko sanoa, että Burnley-fanien ilmeet pelin jälkeen toivat etäisesti mieleen häivähdyksen tunteesta nimeltä sääli. Ei ollut epäilystäkään, kumman joukkueen pelaajat taistelivat eilen kovempaa. Eikä ole epäilystäkään, kummalla joukkueella menee kauemmin päästä näin lähelle seuraavaa loppuottelua (kai sen näin uskaltaa ilmaista...).
Ja ihan kuin Burnley-fanien ilta ei muuten olisi päättynyt kurjasti, eräs heistä sai jatkoajan aikana sydänkohtauksen ja menehtyi. RIP.

Arry lupasi laittaa lauantaina ManUa vastaan "heikoimman mahdollisen kokoonpanon" kentälle. Ehkä siitä kokoonpanosta löytyy yritystä enemmän kuin eräistä eilen kentällä nähdyistä vätyksistä. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Arry totesi eräiden pelaajien alkaneen mököttää, kun kuulivat Palacioksen hankkimisesta Tottenhamiin. Toivottavasti näitä mököttäjiä ei tarvitse enää nähdä Tottenham-paidassa. Meikäläisellä on lauantaina edessä ensivierailu Old Traffordille, ja toivon, että näen ainakin taistelevan Tottenhamin. Hyvän cup-taistelun jälkeen on parempi mieli lähteä Stoken kimppuun tiistaina. Kuka olisi kauden alussa uskonut, että siitä ottelusta tulee putoajaehdokkaiden kuuden pisteen matsi?

COYS!

Ei kommentteja: