perjantai 21. joulukuuta 2007

Ennakko: ars*nal v. Spurs 22.12.07

Viime kaudella vastaava ottelu kuului kauden pahimpiin pettymyksiin. Ei vain tuloksen (0-3 pataan) vaan joukkueen koko ilmeen takia. Harvoin on NLD:ssä nähty niin lammasmaista Tottenhamia.
Huomisesta on tulossa vaikea vierailu, vaikka kaksi edellistä vierasottelua ovat päättyneet muikeasti. Jos edes puolet pelikiellossa tai loukkaantuneina olevista saataisiin mukaan, matsia voisi seurata kenties jopa luottavaisena. Nyt Bale on rikki, Dawson migreeninsä jäljiltä arvoitus ja Zokora pelikiellossa. Jenas on tuorein kysymysmerkki, sai jonkinlaisen kolhun tiistaina. Lisäksi puolustuksesta sivussa ovat vakiopoissaolijat King, Rocha, Gardner ja Assou-Ekotto.
Arsenalia vastaan puolustuksen toimivuuden tärkeyttä ei voi aliarvioida, ja siksi terveiden miesten määrä vähän huolettaa.

Riippuu vähän kotijoukkueen hyökkäysmiehityksestä, mutta jos lähtisin pelaamaan riskillä, laittaisin kentälle saman puolustusnelikon, jolla City-ottelun viimeiset 70 minuuttia pelattiin. Siis Tainio oikeana pakkina, Chimbo ja Kaboul keskellä ja Lee vasemmalla.
Jos van Persie on avauksessa ja hyökkää Adebayorin tukena, tuolla takalinjanelikolla voi kuitenkin käydä huonosti. Tällöin olisi äärettömän tärkeää saada Dawson kentälle Kaboulin pariksi (vaikka tämän toppariparin luotettavuus on vähintäänkin kyseenalainen).

Arsenalin peli pyörii pitkälti Fabregasin kautta, ja toivon näkeväni Prince-Boatengin ottavan espanjalaisässän "huomaansa". Boateng on Saksan-aikoinaan syyllistynyt ylilyönteihin kentillä. Sellaiseen ei emiratesilla ole varaa, mutta muutama pusu Fabregasille jo alkuminuuteilla voisi hidastaa häntä ainakin vähän. Mielenkiintoista olisi nähdä myös viiden miehen keskikenttä, jossa olisivat alempana Tainio ja Boateng härnäämässä ja jarruttelemassa ars*n menokoneita, ja Lennon, Jenas ja Steed pelaamassa ylöspäin. Ja Berba yksinäisenä kärkenä.

Tärkeää huomenna on myös se, että Berbatov jatkaa tiistaina nähtyjä otteita kärjessä. Siis pelaa innostuneesti ja älykkäästi pitäen palloa ja luoden tilanteita paitsi itselleen myös muille.
Keano vapautuu pelikiellosta, mutta toivon, että hän ei ole avauksessa, vaan tulee kehiin viimeisen puolen tunnin aikana. Jos matsiin lähdetään kahdella kärjellä, niin Defoe Berban pariksi, por favor, Juande.

Pelaajapulan vuoksi on tyydyttävä maltilliseen lopputulosveikkaukseen: 1-1 (Hleb 32, Eboue o.g. 90+).

Kaksi vaihtoehtoa kokoonpanoiksi (oletuksena, että Jenas on kunnossa):

Robinson
Tainio, Chimbonda, Kaboul Lee
Lennon, Jenas, Prince-Boateng, Malbranque
Berbatov, Defoe

Robbo
Chimbonda, Dawson, Kaboul, Lee
TT, Prince-Boateng
Lennon, Jenas, Steed
Berbatov

Ei kommentteja: