lauantai 29. joulukuuta 2007

Paras joululahja

Joulun hienoin lahja tuli vasta tapaninpäivänä, mutta kyllä kannatti odottaa. Ledley King teki Fulhamia vastaan kauan odotetun ja moneen kertaan lykkäytyneen paluun Spursin liigamiehistöön - ja meni saman tien avauskokoonpanoon. Ledleyn ympärillä on jo usean vuoden ajan liikkunut erilaisia huhuja monien loukkaantumisten takia. Synkimpien visioiden mukaan Ledleylle oli jo vuoden 2004 EM-kisojen jälkeen sanottu, että pelaaminen kannattaisi lopettaa. Viime kesän leikkauksen jälkeen jotkut ovat pitäneet varmana, että Ledley ilmoittaa eläkkeelle siirtymisestään ennen vuoden 2007 umpeutumista.

Vielä on mahdoton sanoa, pelaako Ledders enää ikinä edes 20 liigaottelua per kausi. Harva loukkaantumisista pitkään kärsinyt pelaaja pystyy karistamaan vammakierteen kokonaan kannoiltaan. Surullisin esimerkki tästä on ehkä Michael Owen, mutta myös Teemu Tainio ja tietysti Ledley King ovat viime vuosina saaneet tuskailla toistuvien vammojen kanssa. King on täysikuntoisena yksi maailman parhaista toppareista. Hiljaisena ja ujona heppuna Ledley ei räisky kentällä eikä kentän ulkopuolella. Leddersiä ei näe otsikoissa muista kuin jalkapalloon liittyvistä syistä - toisin on laita muiden Englannin maajoukkueen viime vuosien toppareiden. Kingin nopeus on puolustajan vauhdiksi vertaansa vailla. Tässä pari esimerkkiä: Robbenia vastaan viime kaudella ja sitten laajemmassa koosteessa, jossa näkyy Robben-taklauksen lisäksi noin minuutin kohtalla Kingin tekemä Valioliigahistorian nopein maali - muistaakseni 10,4 sekuntia Bradford-matsin alkuvihellyksestä - ja 1.25:n kohdalla karkin vieminen Darren Huckerbyn jalasta Norwichia vastaan syksyllä 2004. (Allekirjoittanut katseli kohtalaisen läheltä Park Lanesta tuota Huckerby-taklausta, ja kyllä näytti livenäkin hienolta - se oli maalittoman ottelun ehdoton kohokohta!). Myös pallonhallinta on Ledleyllä toista luokkaa kuin useimmilla pakeilla - siksi käsky on käynyt keskikentälle niin Spursissa kuin maajoukkueessakin!

Jokainen Spurs-fani toivoo, että King kestäisi tällä kertaa pitempään loukkaantumatta. Itse en osaa sanoa, uskonko siihen - vaikka toivonkin sydämeni pohjasta. 27-vuotiaana Kingin pitäisi pelata uransa parasta futista eikä taistella jatkuvia ja uusia muotoja saavia jalkavammoja vastaan. Kuninkaan paluusta huolimatta uskon, että seurajohto varautuu Kingin mahdolliseen seuraavaan vammaan jo tammikuussa ja hankkii rinkiin yhden valmiin huipputopparin. Tai jos sellaista ei tammikuussa ole saatavilla, niin sitten ensi kesänä.

Kingin vaikutus on tällä kaudella näkynyt valitettavalla tavalla: Michael Dawson on vaipunut varjojen maille ilman vakaata toppariparia. Muutenkin koko puolustuspelaaminen on ihan erilaista terveen Ledleyn ympärillä. Luulen (täysin vailla parempaa tietoa) itse asiassa, että vaikutus näkyy koko joukkueen kohonneena mielialana.

Tänä syksynä tehdyn tutkimuksen mukaan Tottenham aiheuttaa kannattajilleen stressiä enemmän kuin mikään toinen Valioliigaseura omille kannattajilleen. Luulen, että kunhan King saa jatkaa terveenä vuoteen 2008 (ja mielellään sinne toukokuun 11. päivään asti!), niin tuokin stressikäyrä kääntyy vakaaseen laskuun. Long Live Ledley The King!


Keano, THERE'S ONLY ONE KEANO!

Keanen kaksi maalia Fulhamia vastaan nostivat äijän arvokkaaseen 100 Valioliigamaalin kerhoon. Spursille Keane on noista sadasta tehnyt 75 maalia (ja lisäksi 25 maalia muissa kilpailuissa kuin liigassa). Loistava saavutus! Vähintään yhtä hieno saavutus on se, että Keane on tehnyt Valioliigassa vuonna 2007 maaleja enemmän kuin kukaan muu! Tammi-joulukuussa 2007 Keanon saldo on 19 liigamaalia 31 ottelussa, kakkosena on C.Ronaldo 17 maalilla 30 ottelussa ja kolmosena Benny McCarthy (15/35). Toivon ManUn murskaavan tänään Wet Spamin, mutta jos Keane tekee pari tänäänkin, hän pysyy vuoden maalitykkinä Valioliigassa, vaikka Ronaldokin osuisi muutaman kerran spammersin verkkoon. Ja koska Keano on usein onnistunut silloin, kun olen toivonut hänen olevan vaihdossa, sanon nytkin: toivottavasti Defoe aloittaa tänään Berban parina! ;)

Ei kommentteja: