perjantai 14. joulukuuta 2007

Ikäviä huhuja

Eilen brittilehdistössä ja keskustelupalstoilla liikkui kaksi erityisen synkkää Tottenham-huhua.

Ensimmäinen koski Teemu Tainiota, jonka Daily Mail arvioi olevan ensimmäinen uhri tulevissa Ramosin tammikuisissa "puhdistustoimissa". Mailin juttu perustuu puhtaasti spekulointiin ja vaikka lehti on silloin tällöin oikeassa Tottenhamia koskevissa "uutisissaan", kannattaa tähänkin tietoon suhtautua varauksella. Toisaalta jo viime tammikuussa liikkui "varmoja huhuja", jotka veivät Temeä Aston Villaan. Suomalaisena sitä tietysti toivoo, että Tottenhamissa nähtäisiin sinivalkoista edustusta jatkossakin, mutta eihän Tainion tilanne juuri nyt kovin valoisalta näytä.
Mikäli juttu osoittautuu todeksi, ainoa hyvä puoli siinä on, että Ramosilla on jo katsottuna ja valmiinakin joku kovan luokan pelaaja keskikentälle. Vaikka Tainio on kärsinyt loukkaantumisista, on hän yhä kovan luokan pelimies. Monien Spurs-fanien mielestä parempi kuin esimerkiksi Zokora ja Huddlestone. Jos Tainio häipyy ja kun Zokora lähtee tammi-helmikuussa Afrikan mestaruuskisoihin, nykyisistä pelaajista keskikentän raatajiksi jäisivät vain THudd sekä vielä vähän avoin kortti Prince-Boateng. Huddlestone on jo monesti osoittanut, että vauhti ei vain riitä kovia joukkueita vastaan - siitäkin huolimatta että Alvarezin kuntopiireissä on tainnut lähteä muutama kilo.
Lyhyesti: Suomalaisena Spurs-fanina toivon, että uutinen on ankka, tai sitten Tainiolle on paras olla tiedossa kovan luokan korvaaja, jos lähtöpassit on jo hiljaisuudessa annettu.

Toinen huhu oli West Hamin keskustelupalstoilla liikkunut (toinen) "varma tieto", että Tottenhamin muutto Upton Parkille White Hart Lanen laajennuksen ajaksi on jo kabineteissa sovittu juttu. Netissä liikkuneiden piirustusten mukaan Spurs pysyy WHL:lla eikä rakenna uutta stadionia. WHL kuitenkin käytännössä rakennetaan uudestaan, mm. kenttä kääntyy 90 astetta. Näin pelaaminen remontin aikana voisi olla pikkuisen hankalaa. Muutto toiselle kentälle olisi kai parivuotinen. Eri spekulaatioissa on väläytelty Emiratesin, Wembleyn ja Upton Parkin käyttämistä kotiotteluissa. Niin kuvottavalta kuin se kuulostaakin, näistä Emirates olisi ainakin liikenneyhteyksiensä puolesta paras vaihtoehto. Wembleyn jatkuva käyttö lienee käytännössä mahdottomuus.
Eilisen huhun mukaan vaaka olisikin kallistumassa kohti Upton Parkia. Ajatus on niin vastenmielinen, että siihen on vaikea sanoa mitään... paitsi ehkä: mihin tahansa muualle.

Ei kommentteja: