sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Vihdoin vierasvoitto - ja vakuuttava sellainen

Tottenham ei ollut voittanut liigaottelua vieraskentällä sen jälkeen, kun kävimme pudottamassa Charltonin Mestaruussarjaan viime toukokuussa. Portsmouth-ottelu ei muutama viikko sitten luvannut juuri mitään, mutta kun samaan aikaan Pompey oli pelannut kolme kotiottelua putkeen tekemättä maaliakaan ja kun Ramosin kädenjälki on alkanut näkyä Tottenhamin pelissä, lauantain kohtaamiselta saattoi odottaa vaikka mitä.
Ja tällä kertaa Spurs vastasi odotuksiin positiivisesti. Kuuntelin avausjakson radiosta ja katselin toisen puoliskon netistä, ja molemmista lähetyksistä välittyi sama kuva: suunta on loistava.
Jo parin viikon takainen Birmingham-matsi antoi lopputuloksesta huolimatta lupaavia viitteitä paremmasta huomisesta, viikko sitten sarjavitonen City kaatui kohtalaisen vaivattomasti, ja tänään Tottenham englantilaisittain sanottuna pelasi Pompeyn ulos pelistä. Erityisesti päätösvartti oli hieno esitys. Pelaajien kunto alkaa selvästi kohtentua, sillä tempoa pidettiin yllä loppuun asti. Berbatovin maalin jälkeenkin Spurs pyrki pitämään palloa ja hyökkäämään sen sijaan, että olisi vetäytynyt ja keskittynyt purkamaan palloa pois omasta päästä.
Jos, siis JOS, City kaatuu tiistaina liigacupin puolivälierissä vieraskentällä, joukkue lähtee ensi lauantain North London Derbyyn Emiratesille taatusti erittäin luottavaisena... voisiko Ramos tuoda joulun jo pari päivää ennen aattoa?!
Kärjessä Bentillä ei ollut paras päivänsä, tilalle tullut Defoe oli sitäkin pirteämpi. Tainio pääsi lopussa muutamaksi minuutiksi kentälle, mutta merkittävää tänään oli Jamie O'Haran esitys. Jo pari vuotta on odotettu, milloin O'Hara tekee läpimurtonsa. Ramosiin hän on ilmeisesti tehnyt harjoituksissa vaikutuksen, muuten hän ei varmaan olisi heittänyt nuorukaista kehiin Fratton Parkin hornankattilassa ottelun kriittisimmillä hetkillä. O'Hara teki hienon esityön ottelun ainoaan maaliin ja pelasi muutenkin hyvin.
Toisen peräkkäisen liigavoiton ja kauden ensimmäisen vierasvoiton ansiosta Spurs-faneilla on pitkästä aikaa syytä lähes varauksettomaan tyytyväisyyteen.

Ei kommentteja: