tiistai 8. tammikuuta 2008

Dont go, Jermain!

Tämän päivän Sunin mukaan Ramos on sanonut Defoelle, että tämä on vapaa vaihtamaan maisemaa. The Sun puhuu paljon eikä läheskään aina asiaa, mutta nyt jutussa on suoria kommentteja Defoelta. Eilisiltainen huhu eräillä keskustelupalstoilla oli, että seuran johto haluaa eroon Defoesta - joka siis vieläkään ei oli tehnyt uutta sopimista - ja käski Ramosia hoitamaan "likaisen työn" eli asian kertomisen Defoelle.
Vielä toissapäivänä Defoeta koskeva pääuutinen oli, että Tottenham tarjoaa miehellä viisivuotista jatkopahvia. Moni siirtoikkunan aikainen uutinen tuntuu vaihtavan suuntaa tuuliviirin tavoin, nyt nimittäin The Timesin mukaan Rangers-pakki Alan Hutton saattaa sittenkin olla mahdollisesti tulossa. (Luultavasti huomenna joku muu lehti ilmoittaa Huttonin olevan imarreltu ja kiittävän kunniasta mutta samalla kieltäytyvän...)

Kuten aika moni muukin Spursin pelaaja, Defoe jakaa jyrkästi mielipiteitä kannattajien keskuudessa. Joidenkin mielestä häntä on kohdeltu ylimielisesti ja epäreilusti, toisten mielestä hän vain juoksee paitsioon eikä ole muutenkaan innostunut. Jolin aikana Defoe jäi Keanen taakse "nokkimisjärjestyksessä". Sama on jatkunut Ramosin aikana: Defoe on tullut kentälle enimmäkseen vaihdosta.
Viime aikoina Defoe on alkanut taas osua maaliin mukavasti. Itselleni ei sinänsä ole väliä, ketkä hyökkääjät pelaavat, jos maaleja syntyy. Defoen taidot ja tehot rp-alueella ovat kuitenkin sitä luokkaa, että syö miestä rotan lailla, jos JD tosiaan häipyy. Terävyys, pehmeys, laukaisutaito ja itseluottamus 1v.1-tilanteissa ovat täysikuntoisella kärppä-Defoella huippuluokkaa. On tietysti totta, että nuo taidot ja tehot ovat välillä olleet piileviä.

Sekin on totta, että tässä uusimmassa uutisessa on kaksi puolta. Defoe on jatkuvasti kertonut julkisuudessa, kuinka kovasti hän haluaa jatkaa Spursissa. Silti hän ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta. Tämä on ollut yksi fanien mielipiteitä jakava tekijä. Yksi näkökanta: Jos hän haluaa jatkaa, miksei sitten allekirjoita. Toinen näkökanta: Levy on ahne p***ianen, kun ei tarjoa kunnon sopimusta huippuhyökkääjälle, joka niin kovasti haluaisi jatkaa Tottenhamissa.

Defoe on vahvimmillaan rp-alueella tai sen lähettyvillä, ja osin siksi hän on aika riippuvainen siitä, kuinka tehokkaasti ja taitavasti pallo tarjoillaan hänelle. Tarjoilupuoli on tunnetusti ollut jo vuosikaudet Tottenhamin akilleenkantapää. Tämä on luultavasti myös pääsyy siihen, miksi Keane on kokoonpanossa yleensä ennen Defoeta. Keane on käyttökelpoinen myös alempana kentällä. (Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Keane olisi ratkaisu kymppipaikalle.) Jos Tottenhamilla olisi oikea kymppipaikan pelaaja, nähtäisiin uskoakseni toden teolla se, mihin Defoe pystyy. JD:n lähdössä olisi kaksi ikävää puolta: savustus ulos ilman että saa kunnolla näyttää kyntensä (tämä on allekirjoittaneen Defoe-diggarin mielipide) ja se, että jossain toisessa seurassa, jossa tarjoilu kärjille pelaa, Defoe näyttää kyntensä - myös Spursia vastaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Klassikon jatko-osaa odotellessa:
http://www.youtube.com/watch?v=4FVeMcgJs-U

Ville Miettinen kirjoitti...

eiköhän täällä odotella jatkoa tälle klassikolle, toivottavasti ei enää kauan...
http://www.youtube.com/watch?v=GVMaIUSeRxA&feature=related
;)