sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Tavallinen tammikuu?

Työkiireiden takia en nähnyt enkä kuunnellut eilistä Chavski-matsia, joten ei siitä sen enempää. Jostain luin, että Spurs oli todella hampaaton. Jos joku haluaa kertoa lisää ja heittää otteluraportilla, niin siitä vain kommentti-osastolle!
Tottenham on voittanut neljästä tammikuun ottelusta - nolla. Tosin näistä neljästä matsista kolme on ollut vieraissa Villaa, ars*nalia ja Chelseaa vastaan.
Seuraavat puolitoista viikkoa määrittävät Tottenhamin loppukautta aika paljon. Ylihuomenna on FA Cupin uusinta Readingissa, ja siitä viikkoa myöhemmin liigacupin ratkaiseva välierä ars*ea vastaan. Näiden välissä kohdataan Sunderland kotona (ottelu johon sisäpiirihuhujen mukaan on lähdössä joku epämääräinen kantsulainen iskuryhmä, josta kaksi kolmannesta on Jusseja...).
Vaika Readingista tulisikin voitto (asia johon en suhtaudu varauksettomalla luottamuksella), seuraavaksi cupissa olisi vastassa ManU vieraissa. FA Cupin varaan ei siis voi laskea kovin paljon.
Jos Sunderland ei kaadu, en tiedä mitä sanoa. Normaalipelillä ei pitäisi olla vaikeuksia, mutta juuri tällaiset ottelut Spurs tekee usein itselleen vaikeiksi.
Kauden toistaiseksi tärkein ottelu on 22.1. ars*a vastaan. En usko että Wenger juoksuttaa tällä kertaa kentälle yhtä reservipitoisen joukkueen kuin viimeksi (ja ilmeisesti loukkaantumisten takia se ei onnistuisikaan). Helppoa ottelusta ei tule missään tapauksessa, vaikka mahdollisuudet finaalipaikkaan ovatkin hyvät.

Reading- ja Sunderland-matsit ovat erityisen tärkeitä myös siksi, että ars*a vastaan ollaan entistäkin heikommilla, jos korvien välissä jyskyttää kaksi epäonnistumista. Jatkoon pääsy FA Cupissa ja suvereenisti otetut (tärkeät!) liigapisteet lauantaina toisivat varmasti "posia" itseluottamusta ja fiilistä joukkueeseen. Yksi kysymysmerkki on Berbatov, joka on varoituksen päässä pelikiellosta. Ja Berban puuttuminen 22. tammikuuta olisi jos ei nyt ihan katastrofi niin kuitenkin äärettömän kova takaisku. Pitäisikö Berbaa säästellä ensi viikolla ja minimoida pelikiellon riski, vai kostuuko ruuti penkillä? Toinen kysymysmerkki on King. Uran piti olla ohi, mutta niin vain Kuningas Ledley on urakoinut täysiä minuutteja ottelusta toiseen. Ja onkin urakoinut lähes vanhaan malliin, Dawsonkin näyttää löytäneen pelijuonen saatuaan vanhan Ledleyn rinnalleen. Kingiä toisaalta tarvitaan Readingissa, mutta pitäisikö hänen huilata varmuuden vuoksi Sunderlandia vastaan? Pieni lepo (ja tietysti loukkaantumisriskin minimoiminen) - olisiko siitä hyötyä ennen koitkoksista kovinta, ars*nalia?

Tammikuussa 2007 Spurs pelasi kahdeksan ottelua ja voitti niistä yhden, Southendin cupissa Lanella. Tammikuusta 2008 on mahdollista tehdä monin verroin hienompi. Käänne parempaan on hyvä aloittaa tiistai-iltana Readingissa.

Ei kommentteja: